Lounais-Häme

Lehtimäki kyykkäsi hurjan ME:n

"30–40 toiston kohdalla tuli taas äitiä ikävä".
Tammelan Ryskeen Mikko Lehtimäki oli ME-kokeessa silkkaa rautaa. Sotilaskyykyn uudet ME-lukemat ovat nyt 160x72,5 kiloa.

Forssalainen Mikko Lehtimäki onnistui komeasti sotilaskyykyn maailmanennätysyrityksessään sunnuntaina Lahdessa. Tammelan Ryskeen voimailija teki Nordic Fitness Expon lavalla omalla painollaan peräti 160 kyykkyä.

Aiempi sotilaskyykyn ME oli Mr. Dippinä tunnetulla Jari Lammella. Lammen entinen ennätystulos oli 104 toistoa. Hurjaan kuntoon itsensä treenannut Lehtimäki paransi kerralla ennätyslukemia todella reilusti.

– Olen kyllä tyytyväinen. Päätin kuitenkin tiputtaa painoani, kun sain Ryskeeltä virallisen vaa’an, totesi puntarilla ennen yritystä 72,4 kiloa painanut Lehtimäki.

Sotilaskyykyssä toistot tehdään tangolla, johon ladataan nostajan oman painon verran rautaa pyöristettynä lähimpään 2,5 kiloon. Lehtimäki painoi 72,4 kiloa, joten hän teki kyykyt 72,5 kilolla. Lehtimäki suunnitteli nostavansa alkujaan 75 kilolla, mutta sai tiristettyä painoaan muutaman kilon alaspäin ja pääsi nostamaan 72,5 kilolla. Myös Lampi teki edellisen ennätyksen juuri 72,5 kilolla.

– Hieman riskillä mentiin, kun tiputin lopussa omaa painoa, mutta onneksi voimat eivät kadonneet, tyytyväinen ennätysmies kertoi Lahdesta.

Varsinainen nostosuoritus messulavalla sujui nappiin. Kantti kesti, ote piti ja kroppakin toimi kuin unelma.

Toki pitkässä, 160 toiston urakassa oli vaikeita hetkiä.

– Tuntui taas pahalta siinä alkupuolella. Olisiko ollut 30–40 toiston kohdalla kun tuli taas äitiä ikävä. Mutta se olotila meni ohi, kun vaan jaksoi painaa. Ehkä se kroppakin siinä lämpeni ja alkoi toimia paremmin, Lehtimäki kertoo.

Forssalaisvoimailija pystyi pitämään nostoasentonsa hyvänä koko suorituksen ajan. Kädetkin pitivät tangossa, vaikka mies hikoili melkoiset määrät suorituksen ja spottien hehkussa.

– Ehdin jo ihmetellä, vuotaako hallin katto, mutta se vesi tulikin omasta selästä, Lehtimäki naurahti.

Lehtimäki kiitteli hienosti kannustanutta messuyleisöä, tukijoitaan ja kotijoukkojaan. Erityiskiitokset menivät huoltajina ja kuskeina toimineille seurakavereille Janne Hakalalle ja Olli Skogbergille sekä managerina toimineelle Markku Savolaiselle.

Lehtimäellä on nyt nimissään kaksi sotilasmaastavedon ME-tulosta sekä tuore sotilaskyykyn ennätys.

Olivatko ME-tempaukset nyt tässä, vai vieläkö mieli tekee murskata uusia ennätyksiä?

– Kyllähän tuossa viikko-pari sitten tuli mieleen, että tämä saa olla viimeinen kerta, en jaksa enää. Vielä lämmittelyssäkin oli sellainen olo, että tämä saa olla tässä. Mutta kun kaikki meni taas hyvin ja tuli näin hyvät lukemat, niin ehkä sitä voisi vielä kerran yrittää. Messujen järjestäjä KP Ourama kävi tuossa onnittelemassa ja sanoi, että täällä olisi meille vuoden päästä tilaa. Mutta katsotaan nyt, nautitaan tästä nyt hetken aikaa. FL

Uusimmat

Näkoislehti

18.9.2020

Fingerpori

comic