Lounais-Häme

Lehtimäki veti taas ME-lukemat

Mikko Lehtimäellä riittää sekä voimaa että kestävyyttä. Tammelan Ryskeen nostaja kohenteli sunnuntaina omissa nimissään ollutta maailmanennätystä, kun hän nosti maasta 110 kilon raudat ylös peräti 126 kertaa peräkkäin Nordic Fitness Expossa Lahdessa. Vanha ennätys oli 90 toistoa.

-Aika lailla siten meni kuin ajattelin. Tyytyväinen täytyy olla, sillä olen tiputtanut painoa, eikä sitä silloin tiedä, miten oikein jaksaa, forssalainen Lehtimäki kertoi.

Vuosi sitten samoilla messuilla Lehtimäki teki maastavedossa hurjat 404 toistoa itsensä painoisella tangolla. Nyt käytössä oli 1,5 kertaa oma paino.

Hitusen alle 73 kiloa painanut Lehtimäki teki maastavedot 110 kilon painolla. Lehtimäki tähtäsi aluksi sataan toistoon, mutta jatkoi, kun voimia oli tallella. 126 toistoa 110 kilolla tekee yhteensä 13 860 kiloa.

-Siellä oli hyvä paikka vetää ja paljon yleisöä kannustamassa, joten pakkohan se oli jatkaa, Lehtimäki hymähtää.

Eilinen ennätys oli tuskin kovakuntoisen Lehtimäen viimeinen sana. Uusia ennätysyrityksiä voi olla luvassa, mutta lajia ei ole lyöty vielä lukkoon.

 

Ryskeen nostajat olivat hyvässä vireessä myös Nordic Fitness Expon yhteydessä käydyssä toistovoimapunnerruksen SM-kisoissa. Kaikki seuran neljä nostajaa toivat kotiin mitalin.

Toni Kuusi voitti Suomen mestaruuden alle 80 kilon sarjassa. Hän teki 44 toistoa 75 kilolla. Anita Reunanen otti puolestaan kultaa naisten alle 70 kilon sarjassa. Reunanen teki 42,5 kilolla 45 toistoa, mikä on uusi SE-tulos. Hänet valittiin myös kilpailujen parhaaksi naisnostajaksi.

Vilho Miettinen oli pronssilla alle 90 kilon sarjassa ja Janne Hakala alle 120-kiloissa. Miettinen teki 31 punnerrusta 82,5 kilolla, Hakala 13 toistoa 112,5 kilolla.

-Hieno kisa seuran nostajilta, kaikki mukana olleet toivat mitalit, totesi Hakala, joka lähtee tällä viikolla maajoukkuehuoltajaksi penkin EM-kisoihin Espanjaan. FL

 

Aiheesta aiemmin:

https://www.forssanlehti.fi/uutiset/24736-lehtimaki-kay-men-kimppuun

 

Uusimmat

Fingerpori

comic