Lounais-Häme Humppila

Lehto Group harkitsee Humppilan tehtaan sulkemista – Yt-neuvottelut voi johtaa henkilöstön irtisanomiseen

Yt-neuvottelut voi johtaa henkilöstön irtisanomiseen.
Lehto Group satsasi Humppilan tehtaaseensa pari vuotta sitten seitsemännumeroisen summan rahaa. Siitä huolimatta tehtaan toiminta saattaa loppua.

Lehto Groupin tytäryhtiö Lehto Components oy suunnittelee Humppilan tehtaan tuotannon siirtämistä Hartolan tuotantotiloihin. Suunnitelman johdosta Humppilan tehtaalla käynnistetään yt-neuvottelu.

Järjestely voi johtaa enintään 17 työsuhteen irtisanomiseen, mutta ensisijaisena tavoitteena on työllistää Humppilan tehtaan henkilöstö Lehdon muihin työtehtäviin, mikäli neuvotteluissa päädytään toiminnan siirtämiseen Hartolaan.

Lehto Groupilla on seitsemän tehdasta eri puolilla Suomea.

– Haluan korostaa, että tässä vaiheessa kyse on nimenomaan vaihtoehtojen selvittämisestä. Katsomme ja neuvottelemme, että mikä on kokonaisuuden kannalta järkevin ratkaisu, teollisen tuotannon johtaja Jukka Haapalainen Lehto Groupista toteaa.

– Toimintaympäristömme on muuttunut osittain koronankin vuoksi, ja meidän on mietittävä uudelleenorganisointia.

Juttu jatkuu kuvan alla.

Lehto Group harkitsee Humppilan tehtaan toiminnan siirtämistä Hartolaan. Arkistokuva Humppilasta vuodelta 2016. Kuva: Tapio Tuomela

Vielä kaksi vuotta sitten investoitiin

Vuoden 2018 aikana Lehto Group investoi yli miljoona euroa Humppilan tehtaan laitteisiin ja koneisiin.

Vielä tammikuussa 2019 Lehto Components oy:n toimitusjohtaja Pekka Korkala vakuutti Forssan Lehden haastattelussa, että Humppila on tulevaisuudessakin olennainen osa Lehto Groupin tuotantoketjua.

Lehto Group valmistaa Humppilassa kattoelementtejä erityisesti tuotantotiloihin ja logistiikkakeskuksiin. Vuonna 2018 Humppilassa kapasiteettia nostettiin tilapäisesti poikkeuksellisen suuria hankkeita, kuten Seinäjoen Ideaparkin suurkattoelementtien sekä logistiikkakeskusten valmistusta varten.

Sen jälkeen lisäkapasiteettia on ollut tarve purkaa hankekannan muodostuttua pienemmistä kohteista.

– Investoinnit on yksi huomioitava asia, joka vaikuttaa päätökseen siitä, suljetaanko tehdas. Prosessi on Humppilassa hyvä ja henkilökunta osaavaa, mutta kuormitus ei ole tasaista, Haapalainen sanoo.

Haapalainen korostaa, että suhdanne koko rakennusalalla alkoi laskea vuonna 2019 jo ennen koronakriisiä.

Vuoden 2019 lopussa Lehto Group työllisti 1274 henkilöä. Konsernin liikevaihto oli viime vuonna 667,7 miljoonaa euroa. FL

Lue myös: Konkurssien määrä kasvoi viime vuonna etenkin rakennusalalla (FL 22.1.2020)

 

Uusimmat

Näkoislehti

8.7.2020

Fingerpori

comic