Lounais-Häme Humppila

Lehto-konserni lomautti seitsemän Humppilassa: Hiljainen sydäntalvi johti yt-neuvotteluihin – viime vuosi toi myös miljoonainvestoinnin

Arkistokuva Lehto Components oy:n Humppilan tehtaan pihamaalta. Kuva: Tapio Tuomela

Rakennuskonserni Lehto Group oyj:n Humppilan tehtaalta on lomautettu seitsemän henkilöä. Yt-neuvottelut päättyivät ennen joulua.

– Kyse on määräaikaisista lomautuksista, jotka kestävät maksimissaan kolme kuukautta, Lehto Components oy:n toimitusjohtaja Pekka Korkala kertoo.

Humppilan tehtaan normaalivahvuus on hieman yli 20 henkilöä. Töitä tehdään tällä hetkellä yhdessä vuorossa.

Korkalan mukaan yt-neuvotteluihin ajauduttiin hiljaisen talvikauden vuoksi.

– Humppilassa rakennetaan kattoelementtejä erityisesti tuotantotiloihin ja logistiikkakeskuksiin. Tammi–helmikuu ovat aina hiljaisempia.

Tilauskantaa Humppilan tehtaalla on keväälle ja kesälle, mutta suuret kohteet puuttuvat.

– Rakennusalalla ollaan palaamassa lähemmäs normaalitilaa kahden poikkeuksellisen vilkkaan vuoden jälkeen. Toivottavasti emme käänny taantumaan.

Lehto Group on investoinut viimeisen 12 kuukauden aikana yli miljoona euroa Humppilan tehtaan koneisiin ja laitteisiin.

– Humppilassa on nyt todellakin tehdas, ei rakennustyömaa katon alle, Korkala kuvailee ja vakuuttaa, että Humppila on olennainen osa Lehto Groupin tuotantoketjua myös jatkossa.

– Investointeja ei olisi tehty, jos emme uskoisi tehtaan tulevaisuuteen.

Rakennuskonserni Lehdolla on yt-neuvottelut käynnissä tällä hetkellä Iin tehtaalla. Yt-neuvotteluista kertoi ensimmäisenä sanomalehti Kaleva. FL

Uusimmat

Näkoislehti

22.9.2020

Fingerpori

comic