Lounais-Häme

Lehto omaa luokkaansa

Jaakko Lehto oli omaa luokkaansa sunnuntaina juostussa Trail runissa Tammelassa. Koski Tl:stä tuleva Lehto käytti uusittuun 8,2 kilometrin reittiin Saaren ja Kaukolan maisemissa aikaa 34.36,8.

Kisaa alussa johtanut trondhamilainen Stuart Smith jäi hänestä yli minuutin. Kolmas oli Olli-Pekka Keronen kestävyysurheiluyhteisö KPK 24/7:stä jo yli 1,5 minuuttia voittajalle jääneenä.

Lehto oli NoCanDon järjestämässä juoksutapahtumassa mukana jo neljättä kertaa. Kisa meni häneltä hyvin alusta asti.

Hän sai kovaa lähteneen Smithin kiinni ennen reitin puoliväliä, ja meni sen jälkeen menojaan. Vaikeuksia ei matkan varrella ollut.

-Tämä uusi reitti oli lyhyempi, mutta samalla kovempi kuin ennen. Reitti oli raskas, mutta hauska juosta, suunnistustaustainen Lehto kertoi.

Lehto pitää Tammelan kisasta niin paljon, että aikoo olla puolustamassa voittoaan ensi vuonna, jos aikataulut suinkin antavat myöden. Seuraava polkujuoksukisa, aika lailla erilainen kuin Tammelassa, on miehellä edessä kuukauden kuluttua.

-Juoksen 160 kilometrin Karhunkierroksen toukokuun lopulla Kuusamossa, Lehto kertoi.

Naisten kisassa nähtiin tiukka kärkikamppailu. Tammelalainen Tuula Nieminen oli voitossa kiinni viimeiseen mäkeen asti, mutta lopussa jurvalainen Janna Korpela rutisti hitusen edelle. Kaksikko tuli maaliin vajaan sekunnin sisällä. Aikaa kisaan meni kutakuinkin 44 minuuttia.

-Korpela tuli harjulla ohi, enkä pystynyt enää kiristämään, Nieminen kertoi hetkin maaliin tulon jälkeen.

Uusi, aiempaa enemmän polkuja pitkin kulkeva reitti sai kilpailijoilta kehua. Saaren kansanpuistosta starttaavassa ja Kaukolan näkötornille päättyvässä kilpailussa on nyt nousua peräti 150 metriä.

Reitti miellytti myös Niemistä, jonka seuraava kisa on jo viikon päästä Lahden seudulla käytävä Salpaus-rogaining.

-Tämä on kivempi reitti kuin se vanha. Nyt tämä on oikea polkujuoksu, vanha oli enemmän tiejuoksua.

Tämänkertaiseen Trail runiin osallistui 117 juoksijaa. Matkassa oli paljon naisia. Järjestäjät olivat tyytyväisiä osallistujamäärään, vaikka ihan ennätykseen (135 juoksijaa) ei ylletty.

-Ilma suosi, kun aamukin oli nätti. Reitti oli ihan ok-kunnossa, kertoi Jari Junttila tapahtuman järjestäneestä NoCanDosta.

Polkujuoksut ovat nykyään suosittuja, sillä ihmiset haluavat nauttia luonnosta ja maisemista kuntoillessaan. Lisäksi joustava polkupohja on jaloille ystävällisempi kuin kivikova asfaltti elleivät siten puunjuuret tai kivet yllätä varomatonta juoksijaa. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti