Lounais-Häme

Lehtorin valintaprosessi luupin alla Forssassa

Forssan sivistys- ja tulevaisuuslautakunta on antanut lausuntonsa kunnallisvalitukseen, joka koski peruskoulun lehtorin valintaa.

Valitus tehtiin Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen ja oikeus pyytää lautakunnalta lausuntoa asiasta.

Lautakunnan lausunnossa todetaan, että kaupungilla on oikeus valita virkaan kelpoisuuden omaavista henkilöistä parhaaksi katsomansa.

Lautakunnan mukaan virkaan valittu musiikin maisteri Tuomo Sorri on kyseessä olevaan tehtävään kaikista hakijoista soveltuvin.

 

Lautakunta hylkäsi 29. elokuuta toisen hakijan tekemän oikaisuvaatimuksen. Päätöksen perusteluissa tulivat esille kaikki tasa-arvolain mukaiset valintaperusteet.

Lausunnon mukaan sivistysjohtaja Jarmo Pynnönen teki viranhaltijapäätöksen toimivallan puitteissa eikä hän ole syyllistynyt tasa-arvolaissa kiellettyyn syrjintään.

Lautakunnan mukaan valituksen tekijän vaatimukset tulee kaikilta osin hylätä.

 

Valituksen tehnyt vaatii, että hallinto-oikeus kumoaa sivistysjohtajan ja lautakunnan päätökset sekä toteaa, että valittaja on ansioituneempi virkaan kuin siihen valittu.

Lisäksi hänet pitää valita virkaan tai vaihtoehtoisesti palauttaa asia uudelleenkäsiteltäväksi. Hän myös vaatii Forssan kaupunkia korvaamaan hänen oikeudenkäyntikulunsa.

 

Kyseiseen virkaan tuli seitsemän hakemusta, joista kuudella oli virkaan vaadittava kelpoisuus.

Keskuskoulun rehtori Jari Marjamäki haastatteli kaikki kuusi hakijaa. Hän teki lopulta esityksen, että Sorri valitaan lehtorin virkaan.

Marjamäen valintaperusteissa korostetaan, että haastattelujen perusteella Sorri on haettuun tehtävään soveliaampi kuin valituksen tehnyt. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti