Lounais-Häme

Leijona raateli SoVon toistamiseen

Akaan Leijona Futsal tarttui liigan puolivälierien avausviikonloppuna tukevalla otteella kiinni välieräpaikkaan, kun se onnistui kukistamaan Someron Voima Futsalin kotikentällään kahdesti peräkkäin.

Eilinen ottelu oli pitkälti lauantain avauskohtaamisen toisinto: Leijona karkasi reiluun johtoon ja SoVo kehitti hyvän loppukirin, mutta voitto jäi kuitenkin akaalaisille. Tällä kertaa loppunumerot olivat 8-5 (4-1).

Lauantain tapaan SoVolla oli omassa pelaamisessaan suuria käynnistysvaikeuksia. Leijona livahti 2-0 johtoon runsaassa neljässä minuutissa ja nakutteli vielä pari lisäosumaa ennen kuin SoVo sai maalitilinsä auki 23 sekuntia ennen avausjakson päättymistä.

 

Lopun alkua sovolaisittain alkoivat olla Leijonan toisen jakson alkuun niittaamat kaksi osumaa: Runsaan viiden minuutin jälkeen kotijoukkue oli 6-1 karkumatkalla.

Vieraiden loppurutistus alkoi todenteolla seitsemisen minuuttia ennen peliajan päättymistä, kun SoVo jahtasi viiden maalin tappioasemassa kavennuksia ”lentävän maalivahdin” turvin.

Kolmen kavennusosuman myötä vieraat nousivat 7-5 tilanteeseen, kun peliaikaa oli jäljellä vielä lähes kolme minuuttia.

– Siihen kun olisi vielä yksi maali pystytty iskemään, niin vastustajan rivit olisivat voineet ruveta horjumaan vieläkin pahemmin.

– No, turha jossitella, kun tulos oli se mikä oli. Leijona oli tänään kokonaisuudessaan selvästi parempi joukkue, SoVo Futsalin manageri Jarkko Ihalainen myönsi.

 

Arber Istrefi viimeisteli SoVon maaleista kolme, jos kohta oli myös lähietäisyydeltä todistamassa peräti seitsemän vastustajan maalin syntymistä. Tuomas Hakala ja Gezim Voca maalasivat SoVolle kertaalleen, Alysson Soares saalisti kaksi maalisyöttöä ja Pekka Karjalainen sekä Mikko Matinaro yhden.

Leijonan riveistä ratkaisijoita on löytynyt kahdessa ottelussa tasaiselta rintamalta. Eilen Tatu Ahonen oli hattutemppuineen voittajien sankari, mutta pudotuspelien tässä vaiheessa jo kuusi leijonaa on kerännyt vähintään kolme tehopistettä tililleen.

– Tavoitteena oli hakea vähintään yksi voitto tämän viikonlopun Akaan peleistä. Nyt joudumme lähtemään ensi viikonlopun kotipeleihin selkä seinää vasten –tilanteesta, mutta missään nimessä emme ole vielä heittäneet kirvestämme kaivoon jatkopaikan suhteen. Niin kauan kuin on aikaa, on myös toivoa, Ihalainen muistutti.

Puolustuspelin tiivistäminen on aivan varmasti sovolaisten pääteema alkaneen viikon harjoituksissa.

– Siihen, kuten pelaamiseemme kaiken kaikkiaan, pitää nyt saada selkeä tasonnosto. Jospa vihdoin onnistuisimme itse tekemään ensimmäiset pari maalia ja jättämään vastustajan alle kolmeen maaliin ottelussa, niin olisimme jatkoa ajatellen varmasti vahvoilla, SoVo-manageri ennakoi toiveikkaasti.

 

Tulevan lauantain kotiottelunsa SoVo pelaa Loimaan liikuntahallissa. Leijonan napatessa ottelusarjan kolmannen voittonsa, se etenee välieriin ja somerolaisjoukkueen kausi päättyy.

Jos SoVo kuitenkin pystyy Loimaalla kaventamaan voitot 1-2:een, puolivälieräsarjaa jatketaan heti seuraavana iltana Someron monitoimitalossa. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic