Lounais-Häme

Leijonat kysymysmerkki Suhosen papereissa

Forssalaisvalmentaja Alpo Suhonen osallistuu Pyeongchangin olympialaisiin TV5:n jääkiekkotiimissä, joka on ainoa miesten olympiapelit välittävä tv-kanava.

Suhonen toimii paikanpäällä kisastudiossa kommentaattorina Kimmo Timosen ja Tuomo Ruudun kanssa. TV5:llä on kisastudio myös Kööpenhaminassa, jossa kiekkoasiantuntijana kuullaan muun muassa Teemu Selännettä.

 

Suhosella ei ole selkeätä mestarisuosikkia.

– Venäjä ja Ruotsi ovat paperilla kovia, mutta kärkimaiden erot ovat hiuksenhienoja. Kanada on aina yllätysvalmis ja sillä on parempi joukkue kuin luullaan. Kärkiryhmässä ovat myös Tshekki ja Suomi, joka on vielä kysymysmerkki.

– Meillä on varmaan kisojen paras maalivahti Mikko Koskinen, johon voidaan tukeutua. Joukkueessa on paljon hyviä pelaajia, mutta kysymysmerkki on se miten valmis joukkue on. Pelin pitäisi olla heti valmista, sillä menestyminen ratkeaa pitkälti jo alkulohkossa, Suhonen arvioi.

Suomi kohtaa alkulohkossa Saksan, Norjan ja Ruotsin.

– Saksa on erittäin paha vastus alkulohkossa, Suhonen huomauttaa.

NHL-pelaajien puuttuminen ei Suhosen mielestä pilaa kisoja.

– Tuskin NHL-pelaajia kaivataan. Erittäin hyviä yksilöitä toki puuttuu, mutta hieno turnaus on varmasti silti tulossa.

Suhonen ei usko isäntämaa Etelä-Korean menestymiseen, vaikka se on valmistautunut kotikisoihin vuosikausia esimerkiksi lähettämällä pelaajiaan ulkomaisiin sarjoihin Suomea myöten.

– Korea voi voittaa jonkun pelin, mutta kannetun veden projekti ei pitkälle kanna. Korealla on kanadalaispitoinen joukkue ja hyvä maalivahti Matt Dalton, Suhonen arvioi.

 

Suhonen jatkaa heti olympialaisten jälkeen reissaamista vanhaan NHL-kotikaupunkiinsa Chicagoon, jossa hän seuraa tällä kertaa enemmän koripalloa kuin jääkiekkoa.

Kolme Lauri Markkasen Bulls-peliä ja yksi Blackhawksin NHL-peli, Suhonen luettelee.

 

Tänään mäkikarsinta, huomenna avajaiset
Torstai02.05 Curling: Sekajoukkueet, KOR-FIN13.05 Curling: Sekajoukkueet, SUI – FIN14.30 Mäkihyppy: M, normaalimäki, kars.Perjantai01.35 Curling: Sekajoukkueet, OAR – FIN03.00 Taitoluistelu: Joukkuekilpailu03.00 Freestyle: N, kumparekarsinta04.45 Freestyle: M, kumparekarsinta06.35 Curling: Sekajoukkueet CAN – FIN13.00 Avajaiset 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti