Lounais-Häme

Leikkipäivää vietetään tänä vuonna perhepiirissä – Teemapäivän tapahtumat siirtyvät järjestettäväksi toukokuun sijasta myöhemmin

Valtakunnallisen Leikkipäivän väkeä kokoavat tapahtumat siirtyvät järjestettäväksi toukokuun sijasta myöhemmin.
Leikkipäivää vietetään tänä vuonna kotioloissa. Kuva: Esko Tuovinen
Leikkipäivää vietetään tänä vuonna kotioloissa. Kuva: Esko Tuovinen

Täällä vietetään Leikkipäivää, kertoo ikkunaan askarreltu auringon kuva.

Poikkeustilasta huolimatta valtakunnallista Leikkipäivää vietetään lauantaina 9. toukokuuta. Leikkiä juhlistetaan silloin oman perheen kesken tai muiden läheisten kanssa etäyhteyden avulla.

Valtakunnallisen Leikkipäivän väkeä kokoavat tapahtumat siirtyvät kuitenkin järjestettäväksi toukokuun sijasta myöhemmin.

Leikkipäivän teema on tänä vuonna ”leikki yhdistää”. Leikki yhdistää toiveita ja todellisuutta, satua ja totta. Leikki yhdistää monenlaisia lapsia, sukupolvia, eri kulttuuri- ja kielitaustoista tulevia, ihmistä ja ympäristöä. Leikissä yhdistyy monia tärkeitä asioita kuten oppimista, iloa ja vuorovaikutusta.

– Tässä hetkessä, kun olosuhteet erottavat meitä ihmisiä toisistamme, voimme käyttää leikkiä apuna uudenlaisen yhteyden etsimisessä. Yhteinen leikki ja yhdessä koettu ilo synnyttävät yhteenkuuluvuutta, joka puolestaan lisää luottamusta niin toisiin ihmisiin kuin tulevaan, tapahtuman koordinaattori Eevamaija Paljakka Mannerheimin Lastensuojeluliitosta sanoo.

Aurinko ikkunassa on merkki Leikkipäivän vietosta

Leikkipäivää kotioloissa viettäviä kehotetaan askartelemaan ikkunaan aurinko levittämään leikin ilosanomaa.

– Aurinko kuvastaa leikin tuomaa iloa ja valoa, jota tarvitsemme riippumatta kunkin päivän haasteista. Laittamalla auringon ikkunaan kerromme, että meillä leikitään ja samalla muistutetaan muitakin leikin ilosta, Paljakka kertoo.

Leikkipäivän tunnelmista kertovia kuvia voi jakaa sosiaalisessa mediassa tunnisteilla #leikkipäivä2020, #leikkiyhdistää ja #aurinkoikkunassa. Kuvia leikkihetkistä jaetaan eteenpäin Leikkipäivän Facebook-sivulle ja MLL:n Instagram-tilille.

Leikkipäivän ideana on ollut, että kuka tahansa voi järjestää oman leikkitapahtumansa tai -tempauksensa, joka voi olla pieni oman perheen tai naapuruston yhteinen leikkihetki. Joka vuosi monet organisaatiot ovat myös innostuneet järjestämään yleisötapahtumia. Tälle vuodelle tapahtumat suunnitellut yleisötapahtumat siirtyvät joko syksyyn tai ensi vuoteen.

Valtakunnallista Leikkipäivää koordinoi Leikkipäivä-verkosto, johon kuuluu noin 30 toimijaa julkiselta, yksityiseltä ja järjestöpuolelta. Verkostoa luotsaa Mannerheimin Lastensuojeluliitto.

Ideoita leikkeihin löytyy osoitteesta www.leikkipankki.fi

Uusimmat

Näkoislehti

24.9.2020

Fingerpori

comic