Lounais-Häme

LeikkiSet maakunnan lupaavin kasvuyritys

Yrityksille suunnatun kasvuohjelman, Kanta-Hämeen Kasvupolun, lupaavimmaksi kasvajaksi on valittu LeikkiSet oy Forssasta. Kunniamaininnan sai toinen forssalaisyritys; Foxa oy.

Yritykset etenevät valtakunnallisiin jatkosparrauksiin ja finaaliin, jossa valitaan Suomen parhaat kasvuyritykset Start again- ja Startup-sarjoissa.

 

Valinnat tehtiin kaikkiaan 15 kasvuhaluisen yrityksen joukosta, jotka seulottiin alan asiantuntijoiden kahden päivän sparraukseen 53 hakijasta. Tuomaristo kiinnitti valintoja tehdessään huomiota mm. liikeidean markkinapotentiaaliin ja kansainvälistymismahdollisuuksiin, tiimiin ja uskottavuuteen sekä sitoutumiseen kasvun toteuttamiseksi.

Voittajayritys LeikkiSet oy on vuonna 2011 perustettu leikin ja liikunnan tuotekehittäjä ja myyntiorganisaatio. Yrityksen tavoitteena on kehittää markkinoiden kestävimmät ja turvallisimmat tuotteet ulkona tapahtuvaan leikkiin ja liikuntaan.

Tuomariston mukaan kyseessä on dynaaminen, myyntihenkinen, kasvuhakuinen ja asiakaslähtöinen yritys, joka hyödyntää suomalaista raaka-ainetta skaalautuvalla liikeidealla ja innovatiivisella palveluliiketoiminnalla. LeikkiSet toimii kasvualalla, tuoden perinteiselle toimialalle uuden näkökulman.

 

Kunniamaininnan saaja, vuonna 1991 perustettu Foxa oy kehittää, valmistuttaa ja myy teknisiä tekstiilejä. Keskeinen tuote on työ-, sotilas- ja ulkoiluvaatekankaat.

Tuomaristo kuvailee kunniamaininnan saajaa hyvin johdetuksi, vahvan markkina-aseman saavuttaneeksi yritykseksi, jolla on kasvupotentiaalia, kansainvälistymisen mahdollisuuksia ja laajat asiakassegmentit.

-Foxa oy on perinteisen tekstiiliteollisuuden modernisoija, tuomaristo perustelee.

 

Asiantuntijoiden kahden päivän maksuttoman sparrauksen sai yhteensä 13 yritystä tai säätiötä, joukossa mm. Asemanpuiston Lääkärikeskus Forssasta ja Hevosopisto oy / Hevosurheilun valmennuskeskus Ypäjältä.

Kanta-Hämeen Kasvupolku on osa Kasvu Openia, jonka valtakunnallinen finaali järjestetään lokakuussa Jyväskylässä. Finaaliin pääsee kaikkiaan 100 yritystä. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic