Lounais-Häme

LeikkiSet uudistaa leikkipuistot

Leikkipuistoja, ulkona sijaitsevia peliareenoita, ulkoliikuntavälineitä sekä tekonurmikenttiä asiakkaiden tarpeisiin räätälöivä forssalainen LeikkiSet oy on reippaassa kasvussa. Vuonna 2011 perustettu yritys aikoo tänä vuonna tuplata liikevaihtonsa viime vuodesta yhteensä noin 2,4 miljoonaan euroon.

Toimitusjohtaja Tomi Mäkilä sanoo tällä hetkellä kymmenen henkeä työllistävän yrityksen olevan hyvässä kasvukiidossa. Yritys on uudistamassa leikkikenttien ja erilaisten peliareenoiden toteuttamista melkoisella ryminällä.

LeikkiSet tekee leikkikenttä- ja muut suunnitelmansa yhteistyössä rakennusliikkeiden ja julkisen puolen tilaajien kanssa kouluista päiväkoteihin.

Urjalan yhtenäiskoulun pihan ja Someron Kiiruun koulun pihan suunnittelussa on käytetty LeikkiSet oy:n tuotteita.

Yrityksen käytössä olevalla 3D-mallinnuksella ja virtuaalilasien käytöllä leikkipuistojen ja liikunta-alueiden arkkitehdit ja suunnittelijat pääsevät yhteistyöhön yrityksen kanssa parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi heti suunnittelun alusta lähtien. Hyvällä mallinnuksella taataan myös suunnitellun leikkipuiston turvallisuus.

-Turvallisuus ja kestävyys ovat leikkikenttälaitteiden ja ulkokuntoiluvälineiden tärkeimmät ominaisuudet. Teräsrakenteet ovat yleistyneet nopeasti. Me tarjoamme apua suunnitteluun ja koko leikkikenttäprojektin läpivientiin. Asiakas voi vaikuttaa kokonaisuuden rakentumiseen aina värityksestä lähtien. Mitä huoltovapaampi laite on, sitä parempi, Mäkilä sanoo.

Kaikkiaan LeikkiSetin valikoimassa on noin 700 tuotetta. Tuotteista puolet voidaan valmistaa Suomessa. Pääosa alihankkijoita esimerkiksi metallintyöstössä sijaitsee Forssan seudulla.

Mäkilä sanoo pinnoitettujen alustojen, tekonurmikenttien ja valettujen pinnotteiden sekä leikkikenttien rakentamisen kokonaisvolyymin olevan Suomessa vuodessa noin 150 miljoonaa, josta leikkikenttävälineiden osuus on noin 50 miljoonaa euroa.

Tällä hetkellä LeikkiSetin markkinaosuus on viitisen prosenttia. Markkinaosuus on tarkoitus nostaa kymmeneen prosenttiin jo ensi vuoden kulussa.

Tilauksia ei saada kotiutettua leikkipuistojen ja koulujen pihojen rakentamisessa nopeasti vaan aikajänne kohteen suunnittelusta toimituksiin voi olla 2-3 vuotta.

-Kiinnostus yritystämme kohtaan on ollut hyvää ja olemme päässeet esittelemään ratkaisujamme kaupungeille ympäri Suomea. Esimerkiksi Turussa olemme päässeet sopimukseen leikkikenttien toimituksista kahden vuodeksi. Forssassa tuntuu olevan toisin, kun Kaikulaan hankittiin uudet kuntolaitteet. Meiltä ei kyselty mitään, Mäkilä sanoo.

Mäkilä laskee, että vuodesta 2011 lähtien yritys on tehnyt noin 400 toimitusta yhteisarvoltaan noin neljä miljoonaa euroa.

Yrityksen omistajina ovat toimiva johto ja sijoittaja. Yrityksellä on nykyisin tilat Lepistönkadun varrella Forssan Sortohaassa. Mäkilä kaipaa muutamaa sataa lisäneliötä kunnollisen näyttelyhuoneen toteuttamiseksi.

Suomessa löytyy LeikkiSetille myös kilpailijoita. Rovaniemellä toimiva Lappset ja Turussa toimiva Puuha Group ovat tällä hetkellä vielä forssalaisyritystä suurempia. Lisäksi kahdella tanskalais- ja yhdellä ruotsalaisyrityksellä on myyntikanavat Suomessa. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic