Lounais-Häme

Lemmikeille oma terveystietokanta – Omistaja näkee hoitotiedot lähes reaaliaikaisesti

Tiedot päivittyvät lemmikkien omakantaan automaattisesti eläinklinikoiden potilasjärjestelmistä.
Kissojen ja muiden lemmikkien tiedot voi tarkistaa uudesta lemmikkien terveystietokannasta. Kuva: Riku Hasari
Kissojen ja muiden lemmikkien tiedot voi tarkistaa uudesta lemmikkien terveystietokannasta. Kuva: Riku Hasari

Uusi Kanta.pet-palvelu on kaikille avoin ja maksuton lemmikkien terveystietokanta. Palvelussa omistaja näkee lemmikkinsä hoitotiedot lähes reaaliaikaisesti. Tiedot päivittyvät lemmikkien omakantaan automaattisesti eläinklinikoiden potilasjärjestelmistä. Myös kaikki eläinklinikat ja eläinlääkärit voivat liittyä palveluun maksutta.

Tarve lemmikkien terveystietojen ylläpitoon on kasvanut jatkuvasti sen myötä, kun lemmikkien hoito on kehittynyt ja monipuolistunut. Palvelu on keuruulaisen ohjelmistoyritys TeraKuu oy:n kehittämä.

– Eläinlääkäripalvelujen erikoistumisen myötä potilaat käyvät entistä enemmän eri klinikoilla. Tällöin hoitoturvallisuuden kannalta on tärkeää, että kaikki kerätty hoitotieto on jokaisen hoitoon osallistuvan klinikan käytettävissä. Yhteisen kaikille lemmikkien omistajille ja eläinklinikoille ja eläinlääkäreille avoimen palvelun tarve on ollut ilmeinen, toteaa TeraKuu oy:n, Sympaatti oy:n ja Keuruun Eläinklinikka oy:n hallituksen puheenjohtaja Jukka Kuusisto.

Omistaja voi jakaa lemmikkinsä tietoja

Kanta.pet-palvelussa lemmikin omistaja yksin määrää kuka hänen tietojaan saa nähdä ja käyttää.

– Palvelussa omistaja voi jakaa yksittäisten lemmikkiensä tietoja muille käyttäjille tai eläinklinikoille ja eläinlääkäreille haluamansa keston ajan. Palveluun tallennettuja tietoja ei myydä kaupalliseen käyttöön eikä käyttäjän tunnusta käytetä suoramarkkinointiin. Yhteiseen hyvään tähtäävään tutkimuskäyttöön anonymisoituja tietoja saatetaan myöhemmin tarjota, mutta silloinkin jokaiselta lemmikinomistajalta pyydetään siihen erikseen lupa, kertoo sovelluksen kehitystyössä aktiivisesti toiminut sovellusasiantuntija Jouni Jeulonen TeraKuu oy:stä.

Uusia ominaisuuksia odotettavissa

Palvelu pitää sisällään muun muassa diagnoosit, tehdyt toimenpiteet, lemmikin lääkitykset ohjeineen, rokotukset, laboratoriotutkimukset raja-arvoineen, kotiutusohjeet ja muut hoito-ohjeet, todistukset ja lausunnot. Lisäksi lemmikin painokehitystä voi seurata palvelussa.

– Palvelua myös kehitetään jatkuvasti ja uusia ominaisuuksia on odotettavissa, toteaa sovellusasiantuntija Andrey Savin TeraKuulta.

Kanta.pet-palvelussa on myös mikrosirurekisteri ja -haku, jolla kuka tahansa voi maksutta hakea lemmikkiä sirunumerolla.

Luitko jo? ”Lemmikeistä taistellaan samalla tavalla kuin lapsista” – Eroavat pariskunnat riitelevät entistä useammin lemmikeistään

Uusimmat

Näkoislehti

18.9.2020

Fingerpori

comic