Lounais-Häme

Lentisbuumia Tammelassa

Ryskeen miesten kolmossarjajoukkue on nostattanut pienoista lentisbuumia Tammelassa.

Kun muilla kolmossarjan paikkakunnilla on yleisöä hädin tuskin lainkaan, Ryskeen kotipeleissä käy 40–50 kannattajaa. Eivätkä kannattajat ole tuppisuita, vaan he pitävät sellaista meteliä, että vastustajien polvet tutisevat ratkaisupalloissa.

Ryskeen pelit sarjassa ovat sujuneet hyvin, kiitos taitavan joukkueen ja reippaan kannustuksen. Ryske on lohkossaan kolmantena, se on voittanut kuusi peliä ja hävinnyt kolme.

-Meillä on hyvä rosteri tähän sarjaan. Emme kaadu, vaikka joku pelaajista olisi poissa, kertoo joukkueen pelaajavalmentaja IIvari Ingves.

Ryske voitti viime kauden päätteeksi Loimijokiliigan lopputurnauksen. Paikallinen liiga ei tuntunut tarjoavan enää haasteita ja joukkueessa virisi ajatus, että pitäisikö sitä lähteä oikein liiton sarjaan?

Toimeen tarttunut Ryske sai hyvän joukkueen kasaan ja peli on kulkenut. Yleisökin on tykännyt ujostelemattomasta menosta.

-Ensimmäinen ja ainoa tavoite on kolmossarjan voitto. Se on ihan mahdollista, Ingves näkee.

Ryskeessä on Ingvesin mukaan hyvä henki. Joukkueen ikähaarukka yltää tuoreesta ylioppilaasta yli viiteenkymppiin. Joukkue tykkää tehdä yhdessä ja sillä on hauskaa. Kaikilla pelaajilla ei ole vankkaa lentistaustaa, mutta se ei haittaa.

-Elokuusta saakka on treenattu yhdessä. Pari kertaa viikossa ja aina kun on saatu salia käyttöön.

Ryske haluaa kiittää yleisöään ja sponsoreitaan tempaamalla kunnolla seuraavan kotipelinsä yhteydessä lauantaina. Kärkipeli Tammelan Ryske-Nakkilan Pateri lisäksi koulukeskuksella tarjotaan ämpäri ja pullakahvit sadalle ensimmäiselle katsojalle. Yleisölle järjestään myös ilmainen arvonta.

Kuuluttajana ottelussa toimii Suomen lentopallomaajoukkueen faniryhmän johtaja Sami Mattila. Joulupukkikin piipahtaa paikalla.

-Haluamme tehdä mukavan, hassunhauskan karnevaalityyppisen tapahtuman. Toivomme, että tämä olisi osaltaan nostamassa lajia tällä seudulla, Ingves sanoo.

Huomenna lauantaina kello 19 alkavaan otteluun on vapaa pääsy. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic