Lounais-Häme

Lentokenttä jälleen esiin

Humppilan lentokenttä- ja logistiikka-alue on Forssan seudun kuntajohtajien mielestä liian hyvä hanke hylättäväksi. 
Hämeen liitto saa Forssan, Tammelan, Jokioisten, Ypäjän ja Humppilan kuntajohtajilta hankelistauksen maakuntaohjelman toimeenpanosuunnitelmia varten.
Humppilan lentokenttä- ja logistiikka-alue on yksi listan hankkeista. Tammelan kunnanjohtaja Kalle Larssonin mukaan kuntajohtajat haluavat säilyttää sen keskusteluissa.
– Vaikka se ei olekaan maakuntakaavassa, sitä ei saisi haudata. Se on tälle alueelle hyvin merkityksellinen hanke ja sillä olisi toteutuessaan seutukunnan elinvoimalle huomattavia vaikutuksia, hän huomauttaa.
Humppilaan suunniteltiin uudenlaista matkakeskusta, johon olisi yhdistetty lento-, rautatie- ja maantieliikennepalvelut. Lentokenttää suunniteltiin Turku-Tampere -radan varteen lähelle valtateiden 2 ja 9 risteystä. Alueeseen oli tarkoitus kytkeä monipuolinen logistiikka- ja palvelualue.
Lentokenttähanke kaatui ympäristöministeriössä keväällä 2014 eikä sitä kirjattu Hämeen maakuntakaavaan.
Listalla ovat esimerkiksi myös valtatie 2:n alikulkutunneli, joka yhdistää Liesjärven ja Torronsuon kansallispuistot sekä seudullinen vesihuoltohanke. Sillä pitäisi ratkaista Forssan vedensaannin haavoittuvuus.
Kuntajohtajaviisikko teki listauksensa yhdessä.
– On hyvä, että kunnat toimivat yhtenäisenä. Nämä hankkeet ovat tärkeitä seutukunnalle, Larsson muistuttaa. FL

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti