Lounais-Häme

Lentomatkojen määrä uuteen ennätykseen - yli neljä miljardia matkaa

Helsinki
06.09.2018, 12:42

Talous

Lentomatkojen määrä ylitti viime vuonna ensimmäistä kertaa yli neljän miljardin rajan, kertoo Kansainvälinen ilmakuljetusliitto IATA. Kasvua toissa vuodesta oli 7 prosenttia.
IATAn mukaan lentomatkustusta ovat lisänneet parantunut maailmantalous ja lentolippujen halpeneminen.
– Vuonna 2000 keskimääräinen kansalainen lensi vain kerran 43 kuukaudessa. Vuonna 2017 luku oli kerran 22 kuukaudessa, kertoo IATAn pääsihteeri Alexandre de Juniac tiedotteessa.
Yhä useampi kaupunki on saanut lentoreitin. 20 000 lentoreittiä yhdisti viime vuonna kaupunkeja, mikä on yli tuplasti enemmän kuin vuonna 1995.
Vilkkainta lentomatkustus oli viime vuonna Aasian ja Tyynenmeren alueella, jonka osuus lentomatkojen määrästä oli 36 prosenttia. Seuraavina olivat Eurooppa 26 prosentin ja Pohjois-Amerikka 23 prosentin osuuksilla. Latinalaiselle Amerikalle, Lähi-idälle ja Afrikalle jäivät rippeet.
Vilkkaimmat lentokentät löytyvät Aasiasta. Yhdysvaltalaiset olivat kuitenkin suurin ryhmä 632 miljoonalla lentomatkustajalla. Seuraavaksi eniten matkustivat kiinalaiset intialaiset, britit ja saksalaiset.
Yhdysvaltalaiset yhtiöt kuljettivat eniten matkustajia. Suurin oli American Airlines 324 miljoonalla matkustajalla. Myös Delta Air Lines,
United Airlines ja Southwest Airlines mahtuivat kärkiviisikkoon. Ainoastaan neljänneksi eniten matkustajia kuljettanut Emirates Airlines rikkoi yhdysvaltalaisrintaman.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti