Lounais-Häme

Leo-Pekka Tähdelle jo toinen kulta parayleisurheilun EM-kisoissa - Suomella jo kuusi mitalia

Berliini
22.08.2018, 21:41

Urheilu-uutiset

Suomalaiset olivat iskussa myös keskiviikkona parayleisurheilun EM-kisoissa Berliinissä ja kasvattivat mitalisaldoa jo kuuteen mitaliin.
Ratakelaaja Leo-Pekka Tähti oli tiistain tapaan pysäyttämätön T54-luokassaan. Tähti otti jo kisojen toisen kultamitalinsa, kun hän vei 400 metrin voiton kisaennätysajalla 46,73. Tähti paransi myös aiempaa Suomen ennätystään.
– Oli aika huippu veto. Uusi SE tuli oikeaan paikkaan. Tällä radalla alle 47 sekuntia on kova. Oli teknisestikin hyvä veto. Todella tyytyväinen olen, Tähti sanoi Suomen Urheiluliiton tiedotteessa.
Kisan toiseksi kelasi Britannian Nathan Maguireajalla 48,78. Tilastojen valossa 400 metriä ei ole kuulunut Tähden parhaimpiin matkoihin, sillä esimerkiksi ennen finaalia hänen kauden paras aikansa oli vasta erän neljänneksi nopein. Tähden päämatkan eli 100 metrin alkuerät käydään perjantaina ja finaali on vuorossa lauantaina. Sitä ennen Tähti kisaa vielä 800 metrillä torstaina.

Henry Mannille hopeaa

Ratakelaaja Henry Manni saavutti T34-luokan 100 metrillä hopeaa. Kisan voiton vei Hollannin Stefan Rusch kisaennätysajalla 16,14. Mannin aika oli 16,44.
– On ollut parempiakin aloituksia. En ole hirveän tyytyväinen, ei ollut oikein lennokasta. Vähän väkisin runttaamista. Toivoin parempaa, Manni manasi hopeasta huolimatta.
Hänet nähdään Berliinissä vielä 400 metrillä sekä 800 metrillä.
F11-luokan kiekonheitossa kisannut Petteri Peitso jäi hieman yli puolen metrin päähän pronssimitalista. Kisan voittoon ylsi ylivoimaisesti Italian OneyTapiamaailmanennätyksellä 46,07. Eroa hopealle heittäneeseen Itävallan BilMarinkoviciinkertyi yli kymmenen metriä.
F34-luokan keihäänheitossa Tuomas Manni kiskaisi parhaallaan 20,55. Janne Saarion parhaaksi tulokseksi jäi 18,00. Manni on tällä hetkellä viidentenä.

http://www.yleisurheilu.fi/uutinen/tahti-se-ajalla-toiseen-mestaruuteensa-manni-kelasi-hopeaa

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti