Lounais-Häme

Lepistö keskeytti astmakohtauksen jälkeen: "Reitti oli brutaali"

Glasgow
05.08.2018, 20:19

Urheilu-uutiset

Lotta Lepistö oli sunnuntaina väsynyt ja voipunut maantiepyöräilyn EM-kilpailujen varikkoalueella Glasgow’n keskustan tuntumassa. Lepistö keskeytti naisten 130 kilometrin kilpailun noin 90 kilometrin ajon jälkeen.
– Minulle tuli astmakohtaus ja huono olo. Oli pakko heittää sivuun, kun henki ei kulkenut, Lepistö kertoi.
Hän arvioi Glasgow’n keskustan katureitin häkellyttävän kovaksi. Jopa niin kovaksi, että syyskuiset vuoristotiet Itävallan Innsbruckin MM-kisoissa jäävät toiseksi.
– Aika brutaalia oli. Olisi tarvinnut jonkun ekstaübersuper-päivän, jos tänään olisi halunnut saada hyvän tuloksen. Ajoin ensimmäistä kerran tällaisella radalla. Tässä oli korttelia, mäkeä, jyrkkää nyppylää. Minulle nuo jyrkät nyppylät eivät sovi. Yhdeksän kierroksen aikana oli 45 nyppylää, ja ne tulivat peräjälkeen.
Maantieajon Euroopan mestaruuden vei italialainen Marta Bastianelli ennen hollantilaista Marianne Vosia ja saksalaista Lisa Brennaueria.
Lepistö joutuu miettimään, pystyykö hän kilpailemaan EM-kisojen aika-ajossa keskiviikkona.
– Todella outo olo. Täytyy nukkua ensi yö ja katsoa, mikä on fiilis aamulla, Lepistö sanoi ja arvuutteli, onko tulossa kipeäksi.
Liian kova rata

Suomalaiskolmikosta Antonia Gröndahl liputettiin kisasta, kun hän jäi yli kymmenen minuuttia kärjestä.
– Minulle tämä oli liian kova rata, Ruotsin Falunissa asuva Gröndahl sanoi.
23-vuotias ajaja kuvasi kilpailevansa vasta ensimmäistä kokonaista kauttaan. Viime kauden sotkivat harjoituskauden loukkaantumiset.
Laura Vainionpää, 27, jätti kisan kesken ensimmäisen 14,4 kilometrin kierroksen jälkeen.
– Oli ehkä huonoin päivä koko pyöräilyurallani, Vainionpää tuumasi ja kertoi ajaneensa lauantaina harjoituksissa Gröndahlia päin.

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti