Lounais-Häme

Lepola Forssan työväenyhdistyksen ainoa ehdokas mutta Lintonen ei luovuta

Forssan työväenyhdistys teki keskiviikkona päätöksen, jossa se asettaa eduskuntavaaleihin vain yhden ehdokkaan. Paikallisyhdistys asetti Kaisa Lepolan ehdokkaakseen jo viime vuoden puolella. Lepolan takana ovat myös Tammelan, Jokioisten, Humppilan ja Ypäjän työväenyhdistykset.

Päätös oli yksimielinen, mutta kokousväki ei ollut yksimielinen. Emmi Lintonen ilmoitti edellispäivänä halukkuutensa asettua ehdokkaaksi ensi kevään eduskuntavaaleihin.

Kokouksessa Jouni Mäkelä esitti Emmi Lintosta Lepolan ohella Forssan työväenyhdistyksen ehdokkaaksi. Mäkelä veti esityksensä kuitenkin pois, koska koki, ettei tämänkaltaisesta ehdotuksesta kannata äänestää.

Mäkelä kertoi keräävänsä Emmi Lintosen taakse nyt valitsijayhdistyksen. Siihen riittää viisi nimeä.

-Lähetän listan viimeistään maanantaina piiriin.

Jo ennen kokousta esitettiin huoli, että kaksi forssalaisehdokasta syö toistensa ääniä siten, ettei kummallakaan ole mahdollisuuksia päästä kansanedustajaksi. Oletko huolissasi tästä, Jouni Mäkelä?

-Riittävän valovoimainen ehdokas menee aina läpi. Tärkeintä on kerätä mahdollisimman kattava lista koko vaalipiiristä, minkä avulla voimme saada jopa viisi kansanedustajaa vaalipiiristämme, Mäkelä perusteli.

Hämeen sosialidemokraattien piirijärjestö asettaa 14 kansanedustajaehdokasta. FL

 

Juttua muokattu klo 21.40 sen osalta, miksi Mäkelä veti esityksensä pois. Eduskuntavaaliehdokkaat valitaan elokuussa.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti