Lounais-Häme Forssan seutu

Lepolan kohtalo harmittaa Forssan seudulla – virkamiehet ja poliitikot asettavat nyt toiveet ja paineet Sanni Grahn-Laasosen harteille

Virkamiehet ja poliitikot asettavat nyt toiveet ja paineet Sanni Grahn-Laasosen harteille.
Kaisa Lepolan jäätyä niukasti ulos eduskunnasta Forssan seudun etujen puolustaminen on nyt yksin Sanni Grahn-Laasosen vastuulla. Kuva: Lassi Puhtimäki
Kaisa Lepolan jäätyä niukasti ulos eduskunnasta Forssan seudun etujen puolustaminen on nyt yksin Sanni Grahn-Laasosen vastuulla. Kuva: Lassi Puhtimäki

Konkaripoliitikko Sirkka-Liisa Anttilan vetäytyminen ja toista kertaa eduskuntaan yrittäneen Kaisa Lepolan jääminen niukasti varasijalle tarkoittavat sitä, että Forssan seudulta eduskunnassa vaikuttaa ensimmäistä kertaa kahdeksaan vuoteen ainoastaan yksi kansanedustaja. Kaudella 2007–2011 ainoastaan Anttila pääsi seudulta Arkadianmäelle.

Forssan kaupunginjohtaja Jari Kesäniemi pitää tapahtunutta huonona asiana ja menetyksenä Forssan seudun näkökulmasta. Kesäniemi muistuttaa, että virkamiehille ei ole merkitystä sillä, mistä puolueesta seudun kansanedustajat tulevat – tärkeintä on se, että tieto kulkee molempiin suuntiin ja seudulta on suorat yhteydet eduskuntataloon.

Kesäniemi näkee, että nyt ainoaksi kansanedustajaksemme jääneen Sanni Grahn-Laasosen taakka on suurempi, muttei kohtuuton.

– Sirkka-Liisan kokemus ja verkostot olivat sellaiset, ettei niitä pysty helposti korvaamaan. Hänen kännykästään löytyi lähes jokaiseen kysymykseen yhteystiedot, joista vastausta saattoi kysyä. Toivon silti, että Sanni ei ota tilanteesta paineita. Hän on jo aiemmin ollut äärimmäisen sitoutunut ja aikaansaava seutumme edustaja, Kesäniemi sanoo.

Myös entinen virkamies ja nykyinen kuntapoliitikko, jokioislainen Jorma Hacklin harmittelee tilannetta, etenkin kun Kaisa Lepolan valinta oli niin lähellä. Hacklin sanoo, että seutukunnan paineet kohdistuvat nyt Sanni Grahn-Laasoseen.

– Toivon, että hän ottaa koko seutukunnan aktiivisesti huomioon. On kansanedustajan velvollisuus ajaa seudun asioita eduskunnassa ja meillä onkin paljon asioita hoidettavana, Hacklin huomauttaa.

Hän ei ota kantaa siihen, kuinka hyvin Grahn-Laasonen on aiemmilla kausilla onnistunut seudun asioiden ajamisessa. Hacklin muistuttaa, että Grahn-Laasosella on ollut ministerinä kiireiset ja haastavat ajat. Silti hän näkee seudun kannalta hyvänä, jos kokoomus olisi hallituksessa.

– Hallituksesta pääsee vaikuttamaan asioihin paremmin kuin rivikansanedustajana, hän perustelee.

Kaisa Lepolan jääminen viime hetkillä varakansanedustajaksi harmittaa myös eduskuntaan kolmatta kertaa päässyttä Sanni Grahn-Laasosta. Hän muistuttaa, että eduskunnan jättäneen Sirkka-Liisa Anttilan uraa on mahdoton kenenkään paikata. Hän antaakin vielä kiitokset Anttilalle hyvästä yhteistyöstä kahdeksan vuoden ajalta.

Grahn-Laasonen kertoo seuranneensa ääntenlaskennan kehittymistä ja Lepolan tilannetta sunnuntai-illan ajan vaalivalvojaisissa Helsingissä.

– Olisin kovasti toivonut, että Kaisa olisi tullut valituksi. Nyt minun vastuulleni jää yksin pitää huolta, että Lounais-Hämeen ääni kuuluu eduskunnassa. Kaikki lounaishämäläiset voivat puoluekantaan katsomatta kääntyä seutumme asioissa puoleeni, hän lupaa. FL

Uusimmat

Näkoislehti

11.7.2020

Fingerpori

comic