Lounais-Häme Ypäjä

Leppälahti vastustaa Caissaniemen myyntiä – "Alueen myyminen ei ratkaise Ypäjän ongelmia"

"Alueen myynti ei ratkaise Ypäjän ongelmia."
Ypäjä myy edelleen omistamaansa Caissaniemen virkistysaluetta. Kuva: Tapio Tuomela
Ypäjä myy edelleen omistamaansa Caissaniemen virkistysaluetta. Kuva: Tapio Tuomela

Ypäjän kunnanhallitus päätti kokouksessaan, että kunta jatkaa Caissaniemen virkistysalueen myyntiä ja samalla tarjoaa sitä ulkopuolisille vuokrattavaksi joko kokonaan tai osissa.

Kunnanhallituksen jäsen Markku Leppälahti (kesk.) jätti kokouksessa päätöksestä eriävän mielipiteensä. Leppälahti haluaa, että Caissaniemen käyttöä mietitään uudelleen ja sen myynti keskeytetään. Hän perustelee näkemystään sillä, että Caissaniemen myyminen ei ratkaise Ypäjän kunnan talousongelmia.

Leppälahti muistuttaa, että Caissaniemi hankittiin aikanaan kunnan tarpeeseen, kun suurella osalla ypäjäläisistä ei ollut mahdollisuutta nauttia järvi-idyllistä.

– Tilanne ei ole vuosien varrella muuttunut. Alue on ollut kuntalaisten käytössä vastineena heidän maksamilleen veroille. Parissa vuodessa kunnan talous on kuralla ja säästöt käytetty. Nyt omaisuutta myydään paniikissa, niin kuin sillä olisi pelastavaa merkitystä, Leppälahti suomii.

Hän toteaa kuvittelevansa, että veroprosentin reilun noston myötä alue voitaisiin säästää kunnan omistuksessa. Ypäjä pyysi Caissaniemestä 600 000 euroa, mutta laski hintapyynnön 530 000 euroon, kun yhtään ostotarjousta ei kuulunut. Myöskään halvempi hinta ei ole innostanut ostajia.

Lue myös: Caissaniemen myynti jatkuu – Ypäjä tarjoaa virkistysaluettaan vuokrattavaksi joko osissa tai kokonaan

Leppälahden mielestä virkistysalue on nyt myynnissä miltei mihin tahansa hintaan. Hän muistuttaa, että Caissaniemen käyttökustannukset ovat vähäiset ja sen käyttöastetta voidaan nostaa.

– Tähän asti alueen markkinointi ei ole ollut ajankohtaista, kun on haluttu pitää liikennöinti alueella hillittynä.

Leppälahti kääntäisi katseen myös valtiovallan suuntaan.

– Kunnille on annettu hövelisti lisätehtäviä ja niistä ollaan tekemässä kriisikuntia, hän toteaa. FL

Uusimmat

Näkoislehti

14.7.2020

Fingerpori

comic