Lounais-Häme Forssa

Letkeää menoa jalkapallopuulaakissa

FishU voitti loppuottelussa paikallisen Kuntopallon.
Jarkko Ihalaisella riitti duunia Kuntopallon maalilla.

Vorssan jalkapallopuulaakin mestaruuspokaali suuntasi tällä kertaa Tampereen seudulle. Pirkkalasta, Tampereelta ja sen lähialueilta koostettu FishU-joukkue kukisti turnauksen loppuottelussa paikallisia värejä puolustaneen Kuntopallon loppuminuuttien maaleilla 2–0.

Yhdeksän joukkueen sarjassa FishU pudotti välierissä loppuottelusta Botswanan Lähetysseuran, Kuntopallo teki saman tempun RUP:lle. Kahden puulaakisarjaan tasokkaan joukkueen loppuottelussa FishU oli alusta asti niukasti niskan päällä, mutta Jarkko Ihalainen Kuntopallon maalilla torjui pitkään pirkanmaalaisten lähentelyt.

Loppuottelun edetessä Kuntopallo sai otetta ja kehitti vaarallisia hyökkäyksiä. Viimeistelystä puuttui kuitenkin terävyys. FishU sen sijaan iski pelin lopulla kahdesti, molemmilla kerroilla maaliverkkoa heilutti numero 9 Jere Björkbacka.

Pitkälti maahanmuuttajista koostuvassa Kuntopallossa harmiteltiin tappiota. Hopea ei ole häpeä, mutta mestaruus olisi maistunut hyvän turnauksen tehneelle joukkueelle paremmin.

– Emme ole tietenkään tyytyväisiä, vaikka loppuottelupaikka oli hyvä saavutus. Tulimme tänne voittamaan, mutta emme pelanneet viimeisessä pelissä hyvin, kertoi Isaac Olufuwa Kuntopallosta.

Kuntopallon maalilla torjunut, pitkään aikanaan FJK:ssa ja SoVo Futsalissa pelannut Jakke Ihalainen kehui joukkueen henkeä.

– Tämä on hieno porukka, nämä kaverit vetävät isolla sydämellä.

FishUssa riitti päätösvihellyksen jälkeen riemua.

– Kerran täällä on käyty aiemminkin, mutta nyt olimme valmiita ottamaan sen mikä meille kuului. Tämä on meille kesän neljäs pokaali, mutta ei viimeinen, veisteli turnauksen tasoa kehunut FishU-manageri Eemeli Nieminen.

FishU-nimi muistuttaa tunnetumpia TamUa ja ManUa, mutta Nieminen ei halunnut kertoa nimestä sen enempää.

– FishUn nimestä on monta legendaarista tarinaa, mutta en halua avata tässä yhteydessä asiaa. Ehkä se on meillekin mysteeri, manageri kommentoi.

Vorssan jalkapallopuulaaki pelattiin viidettä kertaa. Järjestelyt sujuivat hyvin ja pelaajat olivat rennolla tuulella. Voitosta taisteltiin tosissaan, mutta ei hampaat irveässä.

– Letkeästi on mennyt. Ylilyöntejä ei ole sattunut, kertoi turnauksen järjestäjä Janne Eerikäinen.

Eerikäinen lupaili turnaukselle jatkoa. Tänä vuonna tapahtuma vedettiin matalalla profiililla, ensi vuonna ehkä isommin.

– Jatkoa tulee, mutta teemme luultavasti hieman uudistuksia ja markkinoimme tätä enemmän. Meillähän on tuossa jäähallin kenttä käytössä, joten tänne mahtuu tarvittaessa vaikka 50–60 joukkuetta mukaan, Eerikäinen kertoi. FL

Uusimmat

Näkoislehti

13.7.2020

Fingerpori

comic