Lounais-Häme Tammela

Letku lensi kylätapahtumassa – Kyläläiset ja mökkiläiset kisasivat maailmanmestaruudesta

Letku on hyvin aktiivinen kylä, jossa on noin 380 asukasta. Kesällä väkimäärä moninkertaistuu, sillä Letkulla on runsaat 300 kesämökkiä.
Mökkivieraana Letkulla ollut Mirja Yliharju osallistui mielellään letkunheittokilpailuun. Tulokseksi tuli 9,12 metriä, johon hän oli tyytyväinen. Kuva: Lassi Puhtimäki
Mökkivieraana Letkulla ollut Mirja Yliharju osallistui mielellään letkunheittokilpailuun. Tulokseksi tuli 9,12 metriä, johon hän oli tyytyväinen. Kuva: Lassi Puhtimäki

Letku lensi Tammelan Letkulla komeasti yli 20 metrin päähän, kun Avoimet kylät -päivässä kilpailtiin lauantaina lajin maailmanmestaruudesta.

Miesten sarjan voitti Antti Majuri, joka heitti letkua 23,51 metriä. Naisten sarjan paras oli Heli Hätönen tuloksella 16,22. Kouluikäisten sarjassa poikien paras oli Juuso Hätönen tuloksella 15,76 ja tyttöjen sarjan voitti Vilma Vannas tuloksella 16,93. 7-vuotiaiden ja nuorempien sarjassa poikien ykkönen oli Matti Ranta heitettyään letkua 9,51 metriä ja tyttöjen voittaja oli Hilja Tuovinen tuloksella 2,64.

– Jokaisen sarjan voittaja sai palkinnoksi Letku-mukin, ja kaikki osallistujat saivat hyvän mielen, kyläaktiivi Eija Laine kertoi.

Letkua 11,96 metriä tempaissut Mauri Uutela oli tyytyväinen tulokseensa ja erityisesti siihen, että voitti Tarja-vaimonsa 12 sentillä.

– Letkulla on mukava asua, ja olemme viihtyneet täällä jo yli 70 vuotta. Letku on rauhallinen kylä, johon mökkiläiset tuovat kesällä elämää, Uutela sanoi.

Letkulla mökkivieraana ollut turkulainen Mirja Yliharju lennätti letkua 9,12 metriä.

– Tulos oli hyvä, koska tätä ennen olin heittänyt letkua vain yhden kerran ja silloin heitto meni yli sektorista. Vierailen Letkulla muutaman kerran kesässä ja toisinaan talvellakin. Letku on mukava ja vireä kylä, Yliharju sanoi.

Juttu jatkuu kuvan alla.

Matti Ranta, Tapio Saarinen ja Aimo Hätönen viihtyivät mainiosti Avoimet kylät -päivän tapahtumassa Letkulla. Kuva: Lassi Puhtimäki
Matti Ranta, Tapio Saarinen ja Aimo Hätönen viihtyivät mainiosti Avoimet kylät -päivän tapahtumassa Letkulla. Kuva: Lassi Puhtimäki

Letkun Puodilla vietettiin lauantaina myös valtakunnallista Kyläkauppapäivää. Puodin pihalla oli kesätori, ruokateltta ja musiikkia. Osallistujat pääsivät perinteiseen tapaan veikkaamaan, millainen sää on juhannusaattona kello 12, ja Eija Laineen mukaan veikkaukset olivat varsin optimistia.

– Monissa veikkauksissa arvioitiin, että lämmintä olisi 20 asteen kieppeillä, Laine sanoi.

Laineen mukaan Letku on hyvin aktiivinen kylä, jossa on noin 380 asukasta. Kesällä väkimäärä moninkertaistuu, sillä Letkulla on runsaat 300 kesämökkiä.

– Avoimet kylät on mukava ja vuodesta toiseen suosittu tapahtuma, jossa kyläläiset ja kesäasukkaat voivat tutustua toisiinsa leikkimielisen kisailun myötä, Laine totesi.

Tällä kertaa osallistujia oli parisataa, joista runsaat 70 kisasi letkunheiton MM-kilpailussa.

Letkun Puodin kauppias Marko Hätönen kertoi, että valtakunnallisena Kyläkauppapäivänä kiinnitetään huomiota kyläkauppojen tärkeyteen.

– Kesäaikaan kaupassa on vilkasta, kun myös ohikulkijoita, matkailijoita ja mökkiläisiä poikkeaa ostoksilla, Hätönen sanoi.

Juttu jatkuu kuvan alla.

Letkun Puodin kauppias Marko Hätönen palveli ostoksille tullutta Lauri Suontaustaa. Kuva: Lassi Puhtimäki
Letkun Puodin kauppias Marko Hätönen palveli ostoksille tullutta Lauri Suontaustaa. Kuva: Lassi Puhtimäki

Avoimet kylät -päivää viettämässä olleet Aimo Hätönen, Lauri Suontausta, Tapio Saarinen ja 6-vuotias Matti Ranta kehuivat tapahtuman tunnelmaa mukavaksi. Hätönen on Somerolta, ja muut kolme ovat letkulaisia.

– Tapahtumassa on hauska tavata tuttuja. Letku on muutenkin virkeä kylä, ja järjestämme joka maanantaiaamu kello 9 kaupalla ukkokerhon, jossa parannamme maailmaa, Suontausta sanoi.

– Ja maailmahan on koko ajan parantunut, sillä ilmatkin ovat lämmenneet, Hätönen naurahti.

Lounais-Hämeestä oli kylien toimintaa ja tapahtumia esitelleessä Avoimet kylät -päivässä mukana kaikkiaan 12 kylää. Tammelan Letkun lisäksi päivää vietettiin Jokioisten Rehtijärvellä, Forssan Koijärvellä, Peräjolla ja Matkulla, Tammelan Teurolla, Liesjärvellä ja Susikkaalla, Ypäjän Ypäjänkylässä, Someron Kaskistossa ja Häntälässä ja Urjalan Menosissa. FL

Uusimmat

Näkoislehti

18.9.2020

Fingerpori

comic