Lounais-Häme

Letkulla lukuvuosi alkoi erilaisella koulumatkalla

Kouluarki alkoi Letkun koululla tiistaiaamuna polttoaineen katkuisesti, kun koululaiset saapuivat opinahjon pihaan amerikkalaisten harrasteajoneuvojen kyydissä.

-Kysyin F-Rockers CC:n porukalta, että voivatko he heittää lapset kouluun. F-Rockers oli heti mukana, vanhempainyhdistyksen puheenjohtaja Marko Hätönen kuvaili.

Hätönen kyseli oppilaiden vanhemmilta, että onko tällaiseen kyyditykseen kiinnostusta. Muutamaa lasta vaille koko koulu valitsi F-Rockersin yhdessä Mopar Triben kanssa tarjoamat kyydit. Harrasteajoneuvon kyydissä pääsi koululle, vaikka asuisi vain parin sadan metrin päässä koulusta.

Letkun koulun oppilaat saapuivat paikalle vuoden 1972 Dodge Challengerin, 1975 Opel Recordin ja 1989 Chevrolet Van G20:n kyydeillä.

-Vähän jännitti aluksi, että miten tässä käy, mutta hauskaahan se oli, neljännen luokan aloittava Marko Hätösen tytär Emmi Hätönen hymyili autosta ulos päästyään.

Dodgea kuljettaneen Matti Lehden mukaan matka taittui sujuvasti.

-Lapset olivat innoissaan. He kyselivät, että kuinka kovaa tällä pääsee ja mistä näitä saa, F-Rockersin Lehti naureskeli.

Hätönen sai idean erilaisesta koulumatkasta, kun oppilaiden vanhemmilla oli vielä koulun aloituksen kynnyksellä kysymysmerkkejä koulukyyteihin liittyen.

-Viime viikolla vanhempia otti yhteyttä minuun, että koulu alkaa pian, eikä koulukyydityksistä ole vielä mitään tietoa, Hätönen sanoi.

Aamukuljetusten aikatauluista letkulaisille tuli tietoa Hätösen mukaan maanantai-iltana noin kello kahdeksalta illalla. Koulu alkoi tiistaiaamuna. Aamukyydit alkoivat kulkea heti toisesta aamusta lähtien.

Iltapäivien paluukyydityksiä ei vielä ensimmäisinä koulupäivinä ole. Koulukyydityksiä järjestelevän Pasi Kokkosen, joka on Riihivalkaman koulun rehtori, mukaan iltapäiväkyydityksiä suunnitellaan tällä hetkellä.

Tilanne on hänen mukaansa täysin normaali.

-Yritämme suunnitella kyyditykset kesän aikana, mutta oppilaita muuttaa ja vaihtaa koulu, eikä suunnitelmia voi tehdä paljon aiemmin. Reittejä testataan, mutta vasta oppilaiden kanssa niiden toimivuuden näkee. Paluukyyditysten aikataulusta en osaa vielä sanoa, koulupäivien aikana on niin paljon muuttuvia tekijöitä, Kokkonen totesi.

Koulukyydityksen piirissä on ainoastaan kuusi Letkun koulun vajaasta 30 oppilaasta. Suurin osa lapsista kulkee koulumatkansa kävellen, polkupyörällä tai jollakin muulla kyydillä.

Marko Hätösen mukaan erikoiskyyditys järjestettiin tiistaina pääasiassa lasten iloksi, mutta mukana oli myös kannanottoa ja piikkiä ylempien tahojen suuntaan.

-Vanhempainyhdistyksen tehtävä on tukea lapsia ja järjestää kaikkea kivaa. Totta kai tässä on myös sitä, että koska meille ei ole kerrottu koulukyydeistä, niin tehdään se sitten itse, Hätönen sanoi.

Lähellä oli, ettei kouluun tultu Letkulla millään kyydillä tänä syksynä. Tammelan kunta jo päätti Letkun ja Teuron koulujen lakkauttamisesta, mutta hallinto-oikeus kumosi päätöksen. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti