Lounais-Häme Tammela

Letkun koulurakennuksen myyntiehdot muuttuivat kahden äänestyksen jälkeen

Tammelan kunnanvaltuusto päätti, että koulukiinteistölle asetetaan viiden vuoden myyntikielto.
Tammelan kunta myi Kaukjärven koulun (yllä) 70000 eurolla ja Letkun koulun 100 eurolla. Kuva: Tapio Tuomela
Tammelan kunta myi Kaukjärven koulun (yllä) 70000 eurolla ja Letkun koulun 100 eurolla. Kuva: Tapio Tuomela

Tammelan kunta myi Letkun koulu -nimisen kiinteistön ja sillä sijaitsevat koulu- ja talousrakennukset 100 eurolla perustettavalle Visit Letku ry:lle. Ennen päätöksentekoa valtuustossa riitti puhetta ja äänestämäänkin päästiin kahdesti. Keskustelu ja äänestykset liittyivät myyntiehtoihin, tarkemmin ottaen siihen, asetetaanko kohteelle myynti- ja luovutuskielto ja jos, niin kuinka pitkä.

Kunnanhallituksen viime maanantaina tekemässä päätösehdotuksessa ei ollut lainkaan myyntikarenssia. Taito Syrjälä luki SDP:n ryhmäesityksen, jonka mukaan kohteen myyntiä tai luovutusta kolmannelle osapuolelle 100 euroa korkeammalla hinnalla rajoitetaan viiden vuoden ajan.

Ilkka Tuovinen (meta) kysyi, mitä tapahtuu, jos yhdistys joutuu saneeraustilaan. Palautuuko koulu kunnalle 100 eurolla ja velkojat jäävät nuolemaan näppejään. Kunnanjohtaja Kalle Larssonin mukaan vastatakseen kysymykseen pitäisi lukea yhdistyksen säännöt.

Katariina Suutela (meta) ihmetteli, miksi rajoitus asetetaan nyt, kun sitä ei ole aiemmin asetettu. Ismo Ojansuu (sd.) vastasi ryhmänsä haluavan varmistaa, ettei kiinteistöllä tehdä bisnestä.

– Kyse on tasapuolisuudesta. Emme epäile mitään, Ojansuu tarkensi

Hän totesi myös, että asiasta on keskusteltu yhdistyksen edustajan kanssa ja lisäys sopii Visit Letkulle.

 

Kymppitonnin tarjous sivuutettiin

Larsson avasi myös kaupanteon taustoja mielenkiintoisilla yksityiskohdilla. Hän aloitti toteamalla sosiaalisessa mediassa käytävästä keskustelusta, jossa Larssonilla väitetään olevan koulukiinteistöstä 1 000 euron tarjous takataskussaan.

– Kunnanhallituksen ohjeistuksen mukaan tarjoukset pyydettiin jättämään 31. lokakuuta mennessä. Olen saanut viimeisen sähköpostin asiasta 30. syyskuuta. Siinä tarjouksen jättäjä totesi, että hänen tarjouksensa on vanhentunut. Olemme käyneet kaikkiaan 14 sähköpostiviestiä ja olen pyytänyt häntä lähettämään tarjouksensa kirjaamoon, koska henkilökohtainen sähköpostini ei ole siihen oikea paikka. Kirjaamon asti tarjousta ei ole koskaan toimitettu, Larsson totesi.

Larsson kertoi saaneensa koulukiinteistöstä maanantaina 25. marraskuuta 10 000 euron tarjouksen, joka on toimitettu myös kirjaamoon.

– Normaalisti tarjousta hyväksyttäisi tai katsota tarjoukseksi, koska se on jätetty määräajan jälkeen, mutta halusin tuoda tämän tiedoksenne, Larsson totesi valtuustolle.

Tämä tarjous ei aiheuttanut valtuutetuissa reaktioita.

 

Kaukjärven koulu myytiin

Ilkka Tuovinen ei nähnyt hyötyjä viiden vuoden karenssissa. Hän muistutti, että mahdollinen voitto hyödyttää epäsuorasti kuntaa ja kuntalaisia. Tuovinen esitti vuoden myynti- ja luovutuskieltoa ja sai kannatusta Suutelalta.

Tämän jälkeen äänestettiin Syrjälän ja Tuovisen esitysten välillä. Vuoden myyntikieltoa kannattivat Tuovisen ja Suutelan lisäksi vihreiden Jan Löfstedt, meidän Tammelan Erkki Salama sekä keskustan Minna Nissilä, Juha Ojansuu, Mikko Pietilä ja sitoutumaton keskustalainen Tuomo Tuovinen. Keskustan Eero Pura, Simo Pärssinen ja Anne Ylitalo äänestivät tyhjää.

Syrjälän esitys siis voitti äänin 16-8, 3 tyhjää ja seuraavaksi äänestettiin sen ja kunnanhallituksen pohjaesityksen välillä. Pohjaesityksen puolesta äänestivät Nissilä, Juha Ojansuu, Pietilä, Pura, Pärssinen, Maija-Stiina Rahkonen, Suutela, Tuoviset, Ylitalo ja Salama. Näin viiden vuoden myyntikielto tuli voimaan äänin 16-11.

Kaukjärven koulu myytiin keskusteluitta 70 000 eurolla Nestori Nurmelle, Markus Kolulle ja Tuomas Turkille. FL

 

 

Uusimmat

Näkoislehti

8.8.2020

Fingerpori

comic