Lounais-Häme

Letkun pirtille rahaa korjauksiin

 

Letkun Maamiesseura ry saa seurantalojen korjausavustuksista 3500 euroa. Suomen Kotiseutuliitto jakoi Kanta-Hämeeseen avustusta yhteensä neljälle kohteelle.

Kaikkiaan opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämää rahaa jaettiin 1,7 miljoonaa euroa. Korjausavustusten tarkoitus on parantaa talojen toimivuutta ja kuntoa. Puolet avustusta saavista taloista on luokiteltu kulttuurihistoriallisesti arvokkaiksi.

Seurantalojen korjausavustuksista pääsee vuonna 2016 osalliseksi 171 yhdistystä. Avustusta saa 66 prosenttia hakijoista. Tänä vuonna avustuksia haettiin erityisen paljon vesikattojen ja julkisivujen korjauksiin sekä esteettömien wc-tilojen ja sisäänkäyntien rakentamiseen.

Keskimääräinen avustussumma on tänä vuonna noin 10070 euroa seurantaloa kohti, mikä on hieman enemmän kuin edellisinä vuosina.

Kaikki suurimmat avustukset myönnetään nyt kattoremontteihin. Suurin avustus on 46000 euroa ja se myönnetään Klemetskog Ungdomsförening r.f.:lle Tuusulaan. s

Seurantalojen korjausavustus on valtionavustus, jonka jakamisen opetus- ja kulttuuriministeriö on antanut Suomen Kotiseutuliiton tehtäväksi. Korjausavustusten tarkoituksena on ylläpitää seurantalojen rakennusperintöä, edistää niiden korjauksia sekä parantaa talojen toimivuutta. Avustusta voivat saada yhdistykset ja yhteisöt, jotka omistavat vapaaseen kansalaistoimintaan tarkoitetun seurantalon.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti