Lounais-Häme

Letkun puoti Tammelassa on auki koko juhannuksen – grilli- ja lähituotteiden menekkiin on varauduttu

Letkun puodissa viihtyy juhannuksen alla päiväsaikaan kahvia nauttivia asiakkaita. Myös Sirkka Nykänen ja Esa Eviluoto ovat pysähtyneet munkkikahville.

-Olemme Espoosta, mutta meillä on tässä lähellä vuokramökki, Nykänen kertoo.

-Voi lisätä myös sen kommentin, että munkkikahvit ovat mainioita, sanoo Nykänen hymyillen tilaukset saatuaan.

Puodissa on varauduttu juhannuskävijöihin, ja kauppa onkin auki koko juhannuksen ajan. Kävijöiden määrän sanelevat toiset seikat.

-Kyllä se on niin, että juhannuksen alkutahdin määrittelee Pekka Pouta. Jos on hyvä sää, niin kyllä sen heti kaupan oven saranoissa huomaa, toteaa kauppias Marko Hätönen.

Lähialueella on kolmisensataa mökkiä, joten kesä näkyy myös ulkopaikkakuntalaisten asiakkaiden määrässä. Sama koskee tietyissä myyntituotteissa näkyvää piikkiä.

-Grilliruokaa menee tavanomaista enemmän ja myös lähiruokaa. Olemme varautuneet niiden menekkiin tavallista suuremmilla määrillä, uusia perunoitakin tuli äskettäin tuore lasti, Hätönen sanoo.

Puoti vietti 1-vuotisjuhliaan 9.6. nykyisten omistajien luotsaamana. Aiemmin kauppaa pyöritti varta vasten perustettu osuuskunta alkuperäisten omistajien jäätyä eläkkeelle.

-Tällä hetkellä paikka työllistää yhden ihmisen. Tilanteen mukaan on kesä – ja kiireapulaisia, Hätönen kertoo.

-Nuoret tuovat paikallisväriä puotiin ja oppiva samalla työelämätaitoja, lisää Hätösen puoliso Heli Hätönen.

Kaupalla avustava Heli Hätönen on tyytyväinen siihen, että pystyy työskentelemään osa-aikaisesti.

-Eipähän tarvitse molempien luopua harrastuksistaan, hän toteaa naureskellen.

Juhannuksen jälkeen kaupan yhteyteen avautuu lisäksi kesäkioski. Kioskia pitää nuorten yritystoimintaa tukevaan 4H-yhdistykseen kuuluva paikallinen nuori.

-Olen hänen eräänlainen tutorinsa ja mentorinsa Avustan muun muassa siinä, että myyntituotteet puotiin ja kioskiin hankitaan yhdessä, Marko Hätönen kuvailee. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic