Lounais-Häme

Levähdysalue rojua levällään

Kakkostien levähdysalueelle Humppilassa liki Jokioisten rajaa on kärrätty sohvakalustoja, renkaita, ongelmajätettä, lasia ja muuta roinaa jätesäiliön ympäristöön.

Alueurakoitsija kävi siivoamassa aluetta viime perjantaina, kun forssalainen Juha Keiski oli käynyt valittamassa paikan kunnosta Destian Forssan konttorilla.

Keiskin mielestä levähdysalueen roskaus on ympäristörikos. Lisäksi tuuli levittää muovijätettä laajemmalle ympäristöön maanomistajien harmiksi.

 

Paikalliset haluaisivat, että ely-keskus hakkauttaisi hallinnoimansa metsikön valtatien ja levähdysalueen välistä, jolloin paikalla ei voisi enää toimia katseilta piilossa.

Kunnossapitopäällikkö Pekka Rajala Uudenmaan ely-keskuksesta pitää ehdotusta hyvänä.

-Selvitämme, olisivatko tällaiset toimenpiteet mahdollisia.

Ely-keskuksen aluevastaava Antti Laine vahvistaa, että levähdysalueilla olevia metsiä on tarvittaessa harvennettu. Hakkuu parantaa levähdysalueen näkyvyyttä, jolloin hämärä toiminta vähenee.

 

Levähdysalueille kertyy etenkin kesäisin sellaista yhdyskunta- tai rakennusjätettä, joka ei sinne kuulu.

Ihmiset tuntuvat kunnossapitopäällikön mukaan sekoittavan levähdysalueiden roskasäiliöt ja kunnalliset jätteidenkeräyspaikat toisiinsa ja tuovat levähdysalueelle yhdyskuntajätettä ja kaikenlaista asiaankuulumatonta tavaraa.

Levähdysalueita tarkastetaan muutaman viikon välein ja siivotaan viikoittain. Ongelmaisia jätteitä kerätään pois tarpeen mukaan.

Hoitourakoitsijat ruokkoavat levähdysalueita sen palautteen perusteella, jota tulee kunnilta ja tienkäyttäjiltä.

-Varsinkin sunnuntaisin, kun mökkiasukkaat lähtevät ja ottavat kaikki roskat mukaansa, se matka tuppaa menemään levähdysalueen kautta, ja roskat pursuavat välillä yli astioistaan, Rajala sanoo.

-Levähdysalueet on tarkoitettu siihen, että pitkällä matkalla ihmiset pääsevät alueella levähtämään ja ammattikuljettajat pitämään pakollisia taukojaan.

 

Forssalainen Juha Keiski käy Humppilan ja Jokioisten raja-alueen levähdysalueen lähistöllä säännöllisesti ja arvioi, että siellä on harrastettu jonkinlaista kalustebisnestä.

-Joku porukka tuo sinne muovissa huonekaluja ja toinen porukka hakee. Siitä on silminnäkijöitä. Eli ostetaan osamaksulla jostakin sohvakalusto ja myydään se suoraan eteenpäin. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic