Lounais-Häme

Leveämpi materiaali ratkaisi

 

Kertaakaan aiemmin tällä kaudella ei ole päässyt toteamaan, että Forssan Alku voitti naisten Korisliigan ottelun leveämmän materiaalinsa ansiosta, mutta Huimaa vastaan näin kävi. Alku pääsi kolmen uuden pelaajan avulla pyörittämään 12 pelaajan rotaatiota, josta peräti 10 pääsi pisteiden makuun. Kaksi jenkkivahvistustaan pelin alla menettänyt Huima oli matkassa 9 pelaajan ryhmällä, joka jäi auttamatta Alun jalkoihin.

Vaikka itse peli oli molemmin puolin melkoisen sekavaa koheltamista, Alun päävalmentaja Jari Marjamäki oli tyytyväinen näkemäänsä.

-Meillä on takana puolitoista harjoitusta tällä joukkueella. Pelkäsin vielä sekavampaa esitystä, mutta olin todella tyytyväinen meidän uusien pelaajien, etenkin Marian (Huitti) esitykseen, Marjamäki kiitteli.

HNMKY:n divarijoukkueesta tullut Maria Huitti oli pelin jälkeen tyytyväinen.

-Kivaa ja kovaa oli divaripeleihin verrattuna. Pelimme menee itsestään eteenpäin ja kolmen uuden pelaajan johdosta kommunikaatio kentällä kehittyy. Lähtökohtiin nähden pelimme sujui hyvin, Huitti näki.

Alku aloitti pelin terävästi. Huima sai tehtyä ensimmäiset pisteensä neljän ja puolen minuutin pelaamisen jälkeen. Äänekoskelaiset pysyivät avauserässä mukana lähinnä sen takia, että Alkukin heitti todella heikolla sihdillä.

Toisessa erässä alkulaiset alkoivat löytää lähinnä Ashley Clarkin johdolla heittojyväänsä ja ero repesi tauolle mentäessä 13 pisteeseen. Clark pussitti taukoon mennessä 13, Kiana Johnson 10 pistettä. Vieraista pelinsä turhiin virheisiin pilannut Batape Zempare teki taukoon mennessä 9 pistettä.

Loppupuoli pelistä sujui lähinnä vuoron perään heitellen. Alku pääsi lepuuttamaan avainpelaajien, mikä on loppukautta ajatellen todella tärkeää. Nuorista pelaajista Sanni Katila ja Elsa Mäkelä pääsivät lopussa pisteiden makuun.

-Saimme pelaajat nyt oikeille pelipaikoille ja nopea hyökkäyksemme pääsi sitä myötä syksyn kuosiinsa. Lauantaina mennään Vimpeliin ja ennen sitä ei tehdä muutoksia. Haluan kiittää Huimaa siitä, että he vapauttivat Robin Murphyn meille loppukaudeksi, Marjamäki sanoi.

Huiman päävalmentaja Mervi Nurmi ei ollut murskatappiosta huolimatta alla päin.

-Kenya (Robinson) tuli suoraan lentokentältä peliin. Loppukauden teemana on se, että nuoret pelaajamme saavat peliaikaa. Heillä on asenne kohdillaan ja he haluavat pelata, Nurmi kertasi.

Nurmi paljasti, että runsaan viikon kuluttua 47 vuotta täyttävä Kenya Robinson jatkamassa Korisliigassa myös ensi kaudella. FL

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti