Lounais-Häme Forssa

Levi, 7, pääsi testaamaan ensimmäisenä uuden joustokaukalon jään – "Hyvältä tuntui"

Pelit ovat jäähalleissa nyt tauolla, mutta monille ulkojäille Forssan seudulla pääsee luistelemaan. Levi, 7, korkkasi Forssan jäähallin uuden joustokaukalon elokuussa ja piirsi jäähän ensimmäiset luistimenpiirrot. Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran Forssan Lehdessä 16.8.2020.
Levi, 7, pääsi korkkaamaan uuden joustokaukalon jään.

– Kai mä sit olen, vastaa Levi Kallio, 7, toimittajan kysymykseen, oletko kova jääkiekkomies.

Levi on seurannut tarkasti joustokaukalon vaiheita. Jo pari kuukautta sitten hän kysyi jäähallissa työskentelevältä äitinsä serkulta Mika Vahteralta, koska se uuden joustokaukalon jää oikein valmistuu. Hallihenkilökunta lupasi ilmoittaa Leville, milloin jää on luistelukunnossa. He myös lupasivat Leville, että tämä pääsee ensimmäisenä testaamaan uutta kaukaloa ja jäätä.

– Toissa viikolla viimeksi Levi pohti, etteihän kukaan muu vaan pääse ennen häntä jäälle. Hän on myös keulinut kaikille, että pääsee ensimmäisenä jäälle, nauraa Levin kummitäti Tiia Hakala.

Levi kertoo odottaneensa jäälle pääsyä kovasti. Sunnuntaina se hetki koitti, kun Levi teki ensimmäiset piirrot aamulla valmistuneeseen jäähän. Niin innolla Levi jäälle oli menossa, että teräsuojat meinasivat unohtua terien päälle. Joustokaukalon laitojakin nuori mies testasi, ja ainakin tässä vaiheessa ne kestivät iskut hyvin.

Levi odotti jäälle pääsyä innolla koko kesän. Ja kivaa oli. Kuva: Lassi Puhtimäki
Levi odotti jäälle pääsyä innolla koko kesän. Ja kivaa oli. Kuva: Lassi Puhtimäki

”Tärkeintä että on kivaa”

Levin kommentille saadaan katetta, kun toista luokkaa käyvä nuori mies liukuu jäälle. Potkut ovat vakaita, selvästi huomaa että Levi on käynyt viime talvena luistelu- ja kiekkokoulua. Tänä syksynä alkavat pelit ja harjoitukset ensimmäisessä oikeassa joukkueessa, FoPS12–14-joukkueessa.

Levi haluaa olla maalivahti. Hän tietää, että maalivahti on joukkueelleen tärkeä pelaaja. Levi oli jo viime vuoden kiekkokoulussa maalivahtina.

– Tärkeintä jääkiekossa on, että on kivaa. Muutama luokkakaverinikin pelaa jääkiekkoa, Levi kertoo.

Nuorukainen viihtyy jäällä pitkään. Aika ajoin hän keskittyy jäässä olevien mainosten tarkkailuun. Jonkun aikaa luisteltuaan ja maaleja tehtyään Levi tulee jäältä.

– Hyvältä jää tuntui. Selkä ja nilkat vähän puutuivat, Levi sanoo.

Mutta hetken huilin jälkeen kypärä kiinnitetään uudelleen ja Levi painuu takaisin jäälle.

Forssalainen Levi Kallio oli ensimmäinen, joka pääsi luistimet jalassa uuden joustokaukalon jäälle Kuva: Lassi Puhtimäki
Forssalainen Levi Kallio oli ensimmäinen, joka pääsi luistimet jalassa uuden joustokaukalon jäälle Kuva: Lassi Puhtimäki

Maanantaina tositestiin

Joustokaukalo rakennettiin osin kaupungin veronmaksajien veroilla ja se aiheutti vilkasta keskustelua kaupunginvaltuustossa. Ylilyönneiltäkään ei vältytty.

Kun poliittinen päätös lopulta syntyi, asiat lähtivät rullaamaan. Heinäkuun lopulla kaukaloa päästiin pystyttämään ja se hoitui muutamassa päivässä.

– Mitään ongelmia ei pystytyksen aikana ilmennyt, kaikki sujui suunnitellusti, vahvistaa hallimestari Jani Simola.

Maanantaina uuden kaukalon jää ja laidat pääsevät todelliseen testiin, kun Sportin Liigajoukkue harjoittelee hallissa. FPS:n ex-valmentaja Risto Dufvan luotsaama Sport harjoittelee Forssassa myös tiistaina ja keskiviikkona. Sport ja toinen Liigaseura Ilves kohtaavat torstaina Forssan jäähallissa harjoituspelissä. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic