Forssa

Levymessujen pikkuserkku piipahtaa Forssaan

Vinyylilevyjen hankkiminen voi kannattaa myös taloudellisesti, sillä keräilylevyn arvo usein nousee vuosien kuluessa.
Anssi Timonen tarkisti Forssan levymessujen tarjonnan viime vuonna Järjestöjentalolla. Nyt messujen sukulaistapahtuma järjestetään kirpputori Onnelan aulassa Forssassa. Kuva: Lassi Puhtimäki
Anssi Timonen tarkisti Forssan levymessujen tarjonnan viime vuonna Järjestöjentalolla. Nyt messujen sukulaistapahtuma järjestetään kirpputori Onnelan aulassa Forssassa. Kuva: Lassi Puhtimäki

Levymusiikin ystäviä hemmotellaan, kun levymessujen pikkuserkku Levy-Pop up saapuu Forssaan viikonloppuna. Paikkana on kirpputori Onnelan aula K-Supermarketin vieressä.

Tarjolla on kiertolevyjä laajasti laidasta laitaan. Laareista löytyvät niin vinyylit, CD:t kuin musiikkikirjatkin. Ostopisteeseen voi myös hylätä omat turhat levynsä.

Vinyylilevyistä sijoituskohteina on ajoittain käyty keskustelua niin puolesta kuin vastaan. Levy-pop upin järjestäjätahoon kuuluva Marko Tuominen kertoo, että äkkivilkaisulta ainakin harvinaisemmat levyt pitävät arvonsa nimenomaan vinyylimuodossa.

– Lyhyt vilkaisu peräpeiliin kertoo, että ovathan keräilylevyjen arvot hieman nousseet parin vuoden varrella. Turbulentissa taloudessa sijoittaminen arvokkaisiin vinyylilevyihin voisi olla jopa järkevää, Tuominen sanoo.

Toki asialla on toinenkin puoli.

– Toisaalta suurin osa nurkissa pyörivistä äänilevyistä sijoittuu skaalan toiseen päähän ja niistä eroon pääseminenkin alkaa olla vaikeaa. Siitä huolimatta kiertolevyjen liikuttelun asiantuntija voi löytää niillekin uuden loppusijoituspaikan. Niinpä kulkijat voivat myydä omat, ehjät, turhat levynsä ostopisteeseen. Klassista ja hittikokoelmia tosin ei valitettavasti autotallin perälle enää mahdu, Tuominen huomauttaa.

Mikäli niitä liikoja levyjä on kertynyt nurkkiin, niistä voi päästä eroon viikonloppuna. Levy-pop upissa kannattaa käydä myös tarkistamassa, millaisia keräilylevyjä tällä kertaa on kierroksessa.

LevyPopup kirpputori Onnelan aulassa, K-Supermarketin vieressä (Kartanonkatu 11) lauantaina 7.12. klo 11–15 ja sunnuntaina 8.12. klo 10–15.

Uusimmat

Fingerpori

comic