Lounais-Häme

LF Gym löysi itselleen uudet, isommat tilat

Aiemmin Viksbergissä sijainnut kuntosali Leenafit Gym eli LF Gym toimii jatkossa Lepistönkadulla sijaitsevassa hallirakennuksessa.

Uusia tiloja vuokrataan samassa rakennuksessa toimivalta Konekoski oy:ltä. Kuntosali ja ryhmäliikuntatila sijaitsevat vanhassa teollisuushallissa, jotka remontoitiin LF Gymin yrittäjän, fysioterapeutti ja personal trainer Leena Kastikaisen johdolla kuntosalille sopiviksi.

Yrittäjän mukaan tiloja etsittiin useampi kuukausi, kunnes Kastikaisen laatuvaatimukset täyttävä paikka löytyi.

Kastikainen kertoo, että suurin syy muutolle oli tilan puute. Kun Kastikainen perusti kuntosalinsa vuonna 2014, vanhat tilat olivat sopivat, kun ryhmäliikuntaryhmissä kävi vain muutamaa henkeä.

-Viimeisinä aikoina vanhoissa tiloissa alkoi olla jo ahdasta. Kävijämäärä on kasvanut selvästi, ja osa on käynyt jopa neljä tai viisi kertaa viikossa ryhmäliikunnassa. Tämä oli kuitenkin selvästi positiivinen ongelma, Kastikainen sanoo.

Toinen syy muutolle oli tilojen selkeyden tavoittelu. Vanhoissa tiloissa eri osa-alueiden laitteet ja tavarat olivat hiukan sekaisin keskenään, nyt esimerkiksi voimapuolelle ja toiminnalliselle puolelle on selvästi omat alueensa salilla.

Samalla Kastikainen sai kuntosalistaan remontin myötä enemmän omaa silmää miellyttävät. Lepistönkadun tiloissa kontrastia tuovat hallirakennuksen karkeus ja tilojen värikkyys.

-Vanha sali oli pelkkää valkoista, joten halusin tänne väriä, kun siihen oli mahdollisuus.

Muutto oli Kastikaisen mukaan merkittävä taloudellinen satsaus. Muuton yhteydessä salille hankittiin esimerkiksi solariumeja ja uusia laitteita. Toiminnallista puolta on kehitetty muun muassa uusien nyrkkeily- ja potkusäkkien muodossa.

Pelkästään remontteihin, muuttamiseen ja uusien laitteiden hankintaan kului kymmeniätuhansia euroja. Sali oli lisäksi kymmenen päivää kiinni muuttovaiheessa, jolloin tulojakaan ei luonnollisesti ollut.

-Onhan tämä tietysti riski. Mutta sanoin jo kolme vuotta sitten perustaessani LF Gymiä saman lauseen: Halusin uutta, eikä uutta saa ilman rohkeutta, Kastikainen kertoo.

Kastikainen on laskenut sen varaan, että vanhoissa tiloissa alkanut kävijämäärän nousu jatkuu uudella paikalla.

-Koskaan ei saa jäädä lepäämään paikallaan sanoen, että työt on nyt tehty. Kun on isommat tilat, myös kulut ovat suuremmat. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic