Lounais-Häme

LHJ Group tulos myötätuulessa - Eino Järvinen (sd.) palasi hallituksen puheenjohtajaksi

LHJ Groupin viimevuotinen taloudellinen menestys muodostui pääosin tytäryhtiöiden onnistuneesta liiketoiminnasta. Ne myös maksoivat emoyhtiö Loimi-Hämeen Jätehuollolle ennätysosingot vuonna 2017.

Vahva kasvaja ja tuloksentekijä viime vuosina on ollut pilaantuneiden maiden käsittelyyn ja jätevoimalaitosten pohjakuoniin erikoistunut Suomen Erityisjäte oy, joka teki viime vuonna sekä liikevaihto- että käsittelyennätyksensä. Myös Suomen johtava kylmälaitteiden käsittelijä Cool-Finland oy jatkoi vahvasti. Tietoturvamateriaalien käsittelyyn erikoistunut Suomen Tietoturva oy on kasvanut tasaisesti noin 25 prosenttia vuosittain useamman vuoden ajan, kertoo LHJ:n toimitusjohtaja Immo Sundholm.

-Keskittyminen yhden sijaan useampaan toimialaan on ollut meille onnistunut strateginen valinta. Lakisääteinen kunnan vastuulle kuuluva perusjätehuolto on ollut monestakin syystä parin viime vuoden ajan tappiollista, mutta muut toiminnot ovat kompensoineet sitä ja nostaneet koko yritysryhmän tuloksen positiiviseksi. Vuodelle 2018 hyväksytty jätetaksa korjaa osaltaan perusjätehuollon toiminnallista tulosta kuluvana vuonna, Sundholm sanoo.

Vuoden 2017 aikana sähkö- ja elektroniikkaromun käsittelylaitoksissa toteutettiin toimintojen integrointi. Tämän lopputuloksena kaksi aiemmin itsenäistä yritystä fuusioituivat. Niiden toiminta jatkuu Suomen Materiaalikierrätys oy:nä. Tämän markkinoilla toimivan tytäryrityksen toiminta laajeni kattamaan myös jätehuollon kokonaispalveluiden tuottamisen.

Emoyhtiö Loimi-Hämeen Jätehuollon liikevaihto vuonna 2017 oli 10,4 miljoonaa euroa ja liikevaihto supistui hieman edellisestä vuodesta. Tilikauden tulos oli lievästi positiivinen, ollen 45 000 euroa. Ilman tytäryhtiöiden hyvää menestystä ja osingonjakoa LHJ:n perusjätehuollon tulos olisi jäänyt tappiolliseksi, kertoo Sundholm.

-Syitä alavireiseen tulokseen olivat muun muassa jätevolyymien pienentyminen toimialueen kuntien väkimäärän vähentyessä. Myös vuonna 2016 tehdyt taksapäätökset vaikuttivat perustoiminnan talouteen vuoden 2017 aikana, Sundholm sanoo.

Loimi-Hämeen Jätehuollon yhtiökokouksessa 2. päivänä toukokuuta valittiin myös uusi hallitus. LHJ:n hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Eino Järvinen Forssasta (sd.) ja varapuheenjohtajaksi valittiin Heikki Tuomisto (kesk.) Somerolta. Muiksi hallituksen jäseniksi valittiin Esa Ryhtä Tammelasta, Paula Virtanen Urjalasta, Tarja Kirkkola-Helenius Jokioisilta, Minna Penttilä Forssasta, Teuvo Suominen Loimaalta, Pentti Haapahuhta ja Päivi Pelttari Sastamalasta, Harri Lehtonen Eurasta, Leena Huovinen Akaasta, Kari Haavisto Säkylästä ja Renja Rasimus Koskelta.

Uusimmat

Fingerpori

comic