Lounais-Häme Forssa

LHJ uusii kierrätyspisteensä ja lisää jäteasemilleen muovinkeräysastiat

Loimi-Hämeen Jätehuolto uusii kierrätyspisteensä ja lisää muovinkeräystä jäteasemillaan.
Tammelan Suomaantiellä on jo uusitut metalli- ja lasipakkausten keräyspisteet. Kuva: Tiina Metsäpuro
Tammelan Suomaantiellä on jo uusitut metalli- ja lasipakkausten keräyspisteet. Kuva: Tiina Metsäpuro

Loimi-Hämeen Jätehuolto uusii kaikki kierrätyspisteensä. Osa Forssan ja Tammelan pisteistä on jo uusittu. Työ jatkuu loppukesällä, ja sen jälkeen siirrytään vaihtamaan Humppilan ja Jokioisten kierrätyspisteitä.

– Vanhat kierrätyspisteet ovat palvelleet jo 20 vuotta ja ne vaihdetaan nyt uusiin, hieman erinäköisiin ja eri tavalla tyhjennettäviin astioihin. Palvelut pysyvät samoina ja kierrätyspisteverkosto samansuuruisena. Joidenkin pisteiden paikka saattaa hieman muuttua uudenlaisen tyhjennystavan vuoksi, kertoo palvelupäällikkö Anne Sjöberg.

Uudet keräysastiat ovat yhteensopivia Rinki Oy:n kierrätyspisteiden tyhjennysreiteille. Näin saavutetaan entistä pienemmät ilmastopäästöt.

 

Jäteyhtiö myös vastaa kuluttajien tarpeeseen lisäämällä muovinkeräystä.

Yhtiön kaikilla jäteasemilla tulee elokuun 2019 jälkeen olemaan muovinkeräysastiat. Sitten asiakas voi asemien aukioloaikoina palauttaa kaikki jätteensä kerralla samaan osoitteeseen.

Jäteasemien muovinkeräysastioihin kelpaa maksutta sama pakkausjätemuovi kuin Rinki Oy:n ylläpitämiinkin astioihin, eli tyhjät, puhtaat ja kuivat muovipakkaukset, kuten elintarvikkeiden ja pesuaineiden muoviset pakkaukset, muovipullot, -purkit ja -kassit.

Muovinkierrätykseen ei saa viedä likaisia muovipakkauksia, sekajätettä, PVC-pakkauksia, tai muita sinne kuulumattomia muovituotteita, eikä yritysten muovipakkauksia. FL

Lue myös: Taloyhtiöiden muovinkeräys mahdolliseksi myös Forssassa – Isännöitsijöiden kiinnostus ollut suurta 

 

Näkoislehti

27.5.2020

Fingerpori

comic