Lounais-Häme Lounais-Häme

LHJ:n alueen jätetaksa selvillä jälleen vuodeksi – Muutoksia lähinnä jätteen vastaanoton hintaan

Tavallisen kuluttajan kannalta jätehuoltotaksa ei juuri muutu.
Loimi-Hämeen Jätehuolto oy:n uuden taksan suurimmat muutokset liittyvät painoperusteisen jätteen vastaanottamiseen. Kuva: Lassi Puhtimäki
Loimi-Hämeen Jätehuolto oy:n uuden taksan suurimmat muutokset liittyvät painoperusteisen jätteen vastaanottamiseen. Kuva: Lassi Puhtimäki

Jätehuollon perusmaksuun ei tule vuodeksi 2020 muutoksia edellisestä Loimi-Hämeen Jätehuollon alueella, päätti LHJ:n yhteistoiminta-alueen jätelautakunta kokouksessaan.

Jätehuollon perusmaksu on jatkossakin LHJ:n osalta asunnolta 31 euroa vuodessa ja vapaa-ajan asunnolta 20 euroa vuodessa. Kaikissa jutussa mainittuihin hintoihin on sisällytetty 24 prosentin arvonlisävero.

– Tavallisen asukkaan kannalta merkittäviä muutoksia ei tule, vs. jätehuoltopäällikkö Veera Hyvärinen sanoo.

Vuoden 2020 jätetaksan suurimmat muutokset liittyvät painoperusteisen jätteen vastaanottamiseen.

Yhdyskuntajätteen vastaanottamisen hinta laskee parilla eurolla, kun jatkossa LHJ ottaa tonnin yhteiskuntajätettä 223,20 eurolla. Vuonna 2019 hinta oli 225,68 euroa.

Kyllästetyn puun vastaanottohinta kuitenkin nousee 186 eurosta 235,60 euroon tonnilta. Hinnankorotuksen taustalla on käsittelijänä toimivan Demolite oy:n korotukset vastaanottohintaansa.

Lisäksi punnitusmaksu kohoaa 19 eurosta 20,24 euroon. Jatkossa pienten jäte-erien vastaanotossa muilta kuin kotitalouksilta veloitetaan kymmenen euron palvelumaksu maksullisten jätteiden tuomisen yhteydessä.

Uutena asiana jätetaksaan kirjattiin, että jätekuorma voidaan jättää vastaanottamatta, jos se sisältää vastaanottoon soveltumatonta jätettä, kuorman sisällöstä ei anneta riittävästi tietoja, kuormalle ei ole maksajaa, kuormien virheellinen purku on toistuvaa tai jos toimitettava jäte ei kuulu kunnan jätehuoltovastuulle ja sille on saatavissa muuta käsittelypalvelua.

Uudet taksat astuvat voimaan helmikuun alussa. Edellinen jätehuoltotaksa tuli voimaan 1.1.2019. FL

Uusimmat

Näkoislehti

7.8.2020

Fingerpori

comic