Lounais-Häme

LHJ:n Kiertokaveri auttaa lajittelussa – Sähköinen palvelu kertoo oikeat jätejakeet ja niiden keräyspisteet

Palvelusta selviää, miten esimerkiksi maalit ja vanhat maalaustarvikkeet kuuluu kierrättää. Kuva: Lassi Puhtimäki
Palvelusta selviää, miten esimerkiksi maalit ja vanhat maalaustarvikkeet kuuluu kierrättää. Kuva: Lassi Puhtimäki

Loimi-Hämeen Jätehuolto (LHJ) on ottanut käyttöön uuden sähköisen Kiertokaveri-neuvontapalvelun, jonka tarkoitus on helpottaa jätteiden lajittelua ja kierrättämistä.

Palvelu toimii verkkoselainpohjaisesti älypuhelimissa, tableteissa ja tietokoneella. Jätteitä voi hakea hakusanalla yli tuhannen jätenimikkeen joukosta.

– Kun löydät etsimäsi jätteen, klikkaa se auki ja Kiertokaveri kertoo oikeat jätejakeet ja niiden keräyspisteet, Arttu Hallberg LHJ:sta opastaa tiedotteessa.

Palvelu syntyi opinnäytetyönä

Keräyspistetiedot tulevat valtakunnallisesta kierratys.info -palvelusta.

Jakamalla oman sijainnin tai kirjoittamalla hakukenttään oman osoitteen, hakija voi nähdä lähimmät kierrätyspisteet ja jäteasemat. Samalla käyttäjä näkee, mitä eri jätteitä kuhunkin pisteeseen voi toimittaa, sekä saa hintatietoja.

Kiertokaveri on syntynyt osana opinnäytetyöprojektia, jota Hämeen ammattikorkeakoulussa opiskeleva Hallberg on edistänyt kesän aikana.

– Olen kiinnostunut kierrätysneuvonnan kehittämisestä. Kun lajittelutietoa on käytettävissä helposti ja nopeasti, asukkaiden on helpompi toimia oikein. Kiertotalous vaatii kaikkien panosta, jota tämä palvelu osaltaan edistää.

Kiertokaveri on osa LHJ:n sähköisen asioinnin kehittämistyötä. Kiertokaverin kautta kaavaillaan saatavaksi tulevaisuudessa entistä useampia palveluita.

Uusimmat

Näkoislehti

18.9.2020

Fingerpori

comic