Lounais-Häme Forssa

LHJ:n luvan käsittely kestänyt jo 7,5 vuotta – ympäristölupalautakunta ei puolla valitusluvan myöntämistä

Forssan ympäristölupalautakunta ei enää antaisi Loimi-Hämeen Jätehuollon valittaa KHO:lle hallinto-oikeuden päätöksestä.
Loimi-Hämeen Jätehuolto kaipaa selkeyttä ympäristöluvan lupamääräyksiin ja haluaa valittaa hallinto-oikeuden taannoisesta päätöksestä.

Korkein hallinto-oikeus on pyytänyt Forssan ympäristölupalautakunnalta vastinetta Loimi-Hämeen Jätehuollon tekemästä valituslupahakemuksesta ja valituksesta. LHJ on tyytymätön Vaasan hallinto-oikeuden kesäkuiseen päätökseen, joka koski LHJ:n lupa-asiaa. Ympäristölupalautakunta on elokuussa päättänyt tyytyä Vaasan hallinto-oikeuden päätökseen.

LHJ katsoo, että Korkeimman hallinto-oikeuden myöntämä valituslupa on tarpeen, koska tuolloin jouduttaisiin selvittämään onko oikeusperiaatteiden mukaista antaa ympäristönsuojelua koskevien asetusten sisältö myös erillisenä lupamääräyksenä. Nyt lupaan on kirjattu valtava määrä toiminnan kuvaukseksi tarkoitettuja lupamääräyksiä, jota kautta on syntynyt romaanimainen lupa, jota on vaikea valvoa ja jota voidaan tulkita erittäin monilla tavoilla.

LHJ on vaatinut Vaasan hallinto-oikeuden päätöksen kumoamista ja ympäristölupahakemuksen kumoamista lukuun ottamatta tuhkien ja kuonien käsittelyyn liittyviä lupamääräyksiä. Toissijaisesti vaaditaan peräti 62 lupamääräyksen poistamista ja 17 lupamääräyksen poistamista tai muuttamista.

Omassa lausunnossaan lautakunta katsoo, ettei se näe tarpeellisena antaa vastinetta varsinaisesta valituksesta. Ympäristölupalautakunnan esittelijän, ympäristöpäällikkö Niina Salminen-Åbergin mukaan ympäristön pilaantumisen ehkäisyn kannalta lupaprosessia ei tulisi pitkittää valituksen käsittelyllä.

Nyt lupakäsittely on kestänyt jo 7,5 vuotta, jona aikana lainsäädäntö ja toiminnassa käytetty teknologia ja toimintatavat ovat jo muuttuneet. FL

Uusimmat

Näkoislehti

30.9.2020

Fingerpori

comic