Lounais-Häme

Liekit pääsi kakkosdivisioonaan

Forssassa pelataan ensi kaudella pitkästä aikaa jääkiekon 2. divisioonaa.

Loimijoen Liekkien monivuotinen nousutavoite onnistui takaoven kautta, kun kevään nousukarsinnoissa Porin Karhu HT:n kakkosjoukkueen taakse jäänyt Liekit sai sarjapaikan Kokemäen Kova-Väen yhdistettyä kakkosdivisioonajoukkueensa KHT:n kanssa. KHT:llä on ensi kaudella sarjapaikka sekä Suomi-sarjassa että 2. divisioonassa.

Forssassa on viimeksi pelattu kakkosdivisioonaa toistakymmentä vuotta sitten Loimijoen Liekkien edeltäjän Forssa Flamesin nimissä. Ensi kausi on Liekeille kymmenes, joten nousu osui juhlavuoteen.

Nousun varmistuttua Liekeissä on ryhdytty kokoamaan ensi kauden joukkuetta – tai jopa kahta sellaista.

– Olemme olleet kontaktissa yli 30 pelaajan kanssa ja monen pelurin kanssa neuvottelut ovat vielä kesken. Pelaajia saattaa kertyä sen verran, että kokoamme joukkueen kakkosdivisioonan lisäksi myös kolmosdivisioonaan, suunnittelee Liekkien manageri Matti Paavilainen.

– Teemme yhteistyösopimuksen FPS:n kanssa, joka voi luoda hienon pelaajapolun kolmelle sarjatasolle. Tavoitteena on palauttaa Forssaan parin vuoden tähtäimellä myös A-nuorten joukkue. Houkuttelemme takaisin myös paluumuuttajia sekä yli-ikäisiä junioreita, Paavilainen selvittää.

Liekeillä on tässä vaiheessa sovittuna kymmenkunta peluria. Mukana on joukkueen ykköstykki Antti Tenkanen, joka haali viime kaudella kolmosdivarin ja karsintojen 21 pelissä komeat 55 tehopistettä. Toistaiseksi ainoana uutena pelaajana ringissä on FoPS-kasvatti Santtu Ahonen, joka pelasi viime kaudella kakkosdivisioonaa Loimaalla ja piipahti kolmessa pelissä myös FPS:n suomisarjakokoonpanossa.

Liekit katsastaa pelaajia vielä elokuussa training campillaan.

Liekkien lisäksi kakkosdivisioonan lohko 6:ssa pelaavat Suomi-sarjasta pudonnut Naantalin VG-62, Lauttakylän Luja, Harjavallan Kuparikiekko, Loimaan Rockets, Paimion Haka. Raision RNK Hoci, Eurajoen Läkä, Turun Chiefs ja Porin Karhu HT 2.

Paavilainen uskoo Liekkien loimuavan uudessa sarjassakin.

– Pelinopeus on kakkosessa kovempi, mutta karsintapelimme ovat osoittaneet, ettei kolmosen kärki ole kaukana kakkosen tasosta.

– Toivottavasti harjoittelumahdollisuutemme paranevat nousun myötä, Paavilainen toivoo. FL

Ensimmäiset sopimuspelaajat:
Maalivahdit: Toni PohjonenPuolustajat: Juuso Louhelo, Aleksi Heikkilä, Valtteri ValtonenHyökkääjät: Antti Tenkanen, Veli-Petri Valtonen, Rauli Lilja, Lauri Vaittinen, Santtu Ahonen

Uusimmat

Fingerpori

comic