Lounais-Häme Tammela

Liesjärvellä Juuri- ja Pirttiniemeen haussa yhteensä kuusi lomarakennuspaikkaa

Maanomistaja on laittanut vireille ranta-asemakaavan Juuriniemeen ja Pirttiniemeen Liesjärvellä. Kaavaan on haettu kuutta omarantaista lomarakennusten rakennuspaikkaa, Pirttiniemeen neljää ja Juuriniemeen kahta.

Valtaosalle Juuri- ja Pirttiniemen suunnittelualueesta on tehty avohakkuu.

Kunkin rakennuspaikan rakennusten yhteenlaskettu kerrosala saa olla enintään 200 neliötä. Ranta-asemakaavaluonnoksen mukaan samalle rakennuspaikalle voi rakentaa enintään 150 kerrosneliön lomarakennuksen, enintään 30 kerrosneliön vierasmajan, erillisen saunarakennuksen ja savusaunan. Erillisiä rakennuksia saa olla rakennuspaikalla enintään viisi.

Tammelan ympäristölautakunta toteaa lausunnossaan, että rakennuspaikkojen mitoitusperusteena tulee Liesjärven osalla käyttää 7 loma-asuntoa/ muunnettu rantakilometri, kun kaavoituksessa mitoitusperusteena kerroin on ollut 8.

Laskelmissa tulee lautakunnan mukaan osoittaa, paljonko rantarakennusoikeutta on siirretty Pirttiniemen viereiseltä Kanteluslammilta.

Pirttiniemessä lohkon viisi luhta ja tervaleppälehto on määritetty suojelemisen arvoisiksi ja tervaleppälehto täyttää määritelmän erityisen tärkeästä elinympäristöstä.

Tammelan kunnalla on parhaillaan vireillä osayleiskaavan laadinta entisen metsäoppilaitoksen sekä Juuri-, Hiili- ja Pirttiniemen alueille.

Uusimmat

Näkoislehti

19.9.2020

Fingerpori

comic