Lounais-Häme

Liesjärven kansallispuisto ehdolla Vuoden retkikohteeksi 2017

Liesjärven kansallispuisto on ehdolla Vuoden retkikohteeksi 2017. Kohde valitaan yleisöäänestyksellä, joka on käynnissä 22. helmikuuta saakka.

Vuoden retkikohde 2017 -finaaliin on valikoitunut kymmenen kohdetta, jotka tavoittelevat 5 000 euron palkintoa.

Finaalissa on mukana luontoretkeilyyn sopivia kohteita, joissa voi tutustua merkityllä reitillä alueen historiaan, esimerkiksi kalliomaalauksiin tai muihin muinaismuistoihin, merkittävään historialliseen tapahtumaan tai perinteiseen luonnonkäyttömuotoon.

Finalistit ovat: Helsingin saaristo, Hetta-Pallas-reitti, Hossa, Ivalojoki, Koli, Kökar, Liesjärven kansallispuisto, Punkaharju, Salpapolku ja Tuusulanjärvi.

Kilpailun ensimmäisessä vaiheessa kaikki retkeilystä ja luonnossa liikkumisesta innostuneet saivat lähettää ehdotuksia Vuoden retkikohteeksi. Ehdotuksia tuli ennätysmäärä; oman ehdotuksensa jätti yli 250 henkilöä, ja ehdotettuja kohteita oli noin 140.

Retkeilyalan ammattilaisista koostuva raati valitsi ehdotuksista kymmenen finalistia. Raati huomioi valinnassa kohteen historiallisten arvojen lisäksi mm. palveluita, monipuolisuutta ja viimeaikaisia uudistuksia.

Nettisivuilla www.goexpo.fi/vuodenretkikohde on esittely jokaisesta finalistikohteesta sekä linkki äänestyslomakkeelle. Viimeinen äänestyspäivä on keskiviikkona 22.2.

Kilpailulla pyritään edistämään retkeilyn ja retkeilykohteiden tunnettuutta sekä löytämään uusia, kiinnostavia kohteita. Suomen Messusäätiön palkintostipendi on tarkoitettu kohteen toiminnan kehittämiseen ja kävijöiden hyödyksi, esimerkiksi uuden nuotiopaikan rakentamiseen tai nettisivujen parantamiseen.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic