Lounais-Häme

Leffa-arvio: Liika on liikaa

Jumanji: The Next Level (USA, 2019). ★★ Ohjaus: Jake Kasdan. Pääosissa: Dwayne Johnson, Jack Black. K-12, 125 min. Bio-Kaari.
Ja taas sitä ollaan maailman laidalla. Pelihahmoina Kevin Hart (vas.), Karen Gillan, Dwayne Johnson, Awkwafina ja Jack Black. Kuva: Hiram Garcia
Ja taas sitä ollaan maailman laidalla. Pelihahmoina Kevin Hart (vas.), Karen Gillan, Dwayne Johnson, Awkwafina ja Jack Black. Kuva: Hiram Garcia

Tuttu jengi ja muutama uusikin tyyppi joutuvat jälleen keskelle vaarallista peliä.

Jumanji: Welcome to the Junglen tekijät palaavat kaikki nyt kaikki rikospaikalle, ja kuten pelienkin tapaan on aina nostaa tasoa, nimeksi on tällä kerralla siunaantunut Jumanji: The Next Level.

Se ei tosin lunasta ensimmäistäkään lupausta, sillä ykkösosan tavoin, myös kakkonen nojaa vain efekteihin ja komeljanttariryhmän alituiseen huutamiseen.

Hirmu kiireellä kokoon kyhätty Jumanji: The Next level tuntuu kärsivän suuntavaiston puutteesta, ja siitä, että mukaan on tungettu aivan liikaa tavaraa ja tohinaa.

Nykivä rytmitys tekee kokonaisuudesta tasapainottoman, juonentyngän sinkoillessa isoista toimintakohtauksista pysähtyneisiin hetkiin, joissa kelataan katsojalle pelin logiikkaa (tai sen puuttumista) ja lohkotaan sketsimäisesti vitsejä.

Pelien tapaan vastustus kovenee joka tasolla, mutta koska mikään ei ole mahdotonta, yllätykset ja vastukset herättävät ajatuksen, että eivätkö ne nyt erikoisempaa voineet keksiä, koska rajoja ei ole.

Isopalkkaisimmat starbat, Dwayne Johnson, Kevin Hart ja Jack Black, käyvät läpi liki jokaisen keskustelunsa huutaen, vaikkei volyymin alennus sen suuremmin järkeä juttuun tuokaan.

Seniori-Dannyt, DeVito ja Glover, Spencerin isoisänä ja tämän ystävänä Milona tuovat hommaan hitusen huumoria alituisine marinoineen ajan hampaan puraisusta, mutta pienestipä hekin tilaa saavat. Uusina hahmoina nähdään Game of Thronesin Hurttana tutuksi tullut kaappi Rory McCann sekä hassu Awkwafina.

Kohderyhmää edustava apparikriitikkoni Eetu (11 vee) piti näkemästään kovasti, eikä allekirjoittaneenkaan takapää parin tunnin aikana puutumaan ehtinyt, mutta varsin tyhjä on olo, kun teatterista ulos astuu.

Ja kuinka ollakaan, jatkolle jätetään jälleen paikka.

Uusimmat

Fingerpori

comic