Lounais-Häme

Liike Nyt kertoo keränneensä puolueen rekisteröintiin vaadittavat kannattajakortit

Liikkeen tavoite on ollut käynnistää puolueen toiminta syyskuussa
Harry Harkimo on Liike Nyt ainoa kansanedustaja. Hän on myös yksi liikkeen perustajajäsenistä. Kuva: KIMMO BRANDT
Harry Harkimo on Liike Nyt ainoa kansanedustaja. Hän on myös yksi liikkeen perustajajäsenistä. Kuva: KIMMO BRANDT

Liike Nyt ilmoittaa keränneensä 5  000 kannattajakorttia. Kannattajakortit vaaditaan puolueen rekisteröintiin.

Puolueen asemaan pyrkivä Liike Nyt toimittaa kortit oikeusministeriöön perjantaina. Kannattajakorttien kerääminen alkoi elokuussa.

Liike Nyt ilmoitti kesäkuussa päätöksestään pyrkiä puolueeksi. Alun perin johtoajatuksena oli nimenomaan toimia puoluejärjestelmän ulkopuolella.

Liikkeellä on yksi kansanedustaja, Harry ”Hjallis” Harkimo. Kokoomuksesta viime eduskuntakaudella lähtenyt Harkimo perusti liikkeen yhdessä SDP:n entisen puoluesihteerin Mikael Jungnerin ja viiden muun henkilön kanssa.

Liike Nyt perusteli puolueeksi ryhtymistä kesäkuussa verkkosivuillaan esimerkiksi sillä, että uusi järjestäytymismuoto toisi liikkeelle enemmän vaikutusmahdollisuuksia. Puoluestatuksen puuttuminen muun muassa rajasi Liike Nytin ehdokkaat eduskuntavaalien vaalipaneeleista ja mielipidekyselyistä. Myös ehdokkaiden asettaminen on Liike Nytin mukaan puolueen asemassa helpompaa, jolloin ehdokkaiden taakse ei tarvitse perustaa valitsijayhdistyksiä.

Liike Nytin tavoite on ollut käynnistää puolueen toiminta syyskuun aikana.

Puolueen perustamiseen vaaditaan lisäksi ote yhdistysrekisteristä, jäljennös puolueen säännöistä ja yleisohjelma. Kun Liike Nyt ilmoitti puoluehaluistaan, säännöistä käytiin keskustelua liikkeen nettiparlamenttina tunnetussa verkkoportaalissa.

Uusimmat

Näkoislehti

15.8.2020

Fingerpori

comic