Lounais-Häme Forssa

Liike Nytillä on Hämeen vaalipiirissä nyt neljä ehdokasta - Lisää ehdokkaita luvassa ensi viikolla

Liike Nyt ei voi asettaa ehdokkaita vaaleihin, koska se ei ole rekisteröity puolue. Sen ehdokkaiksi ryhtyvien henkilöiden on siksi muodostettava valitsijayhdistyksiä.
Kansanedustaja Harry ”Hjallis” Harkimon perustama Liike Nyt julkistaa lisää ehdokkaita vaalipiireissä ensi viikon maanantaina. Kuva: Joel Maisalmi

Kansanedustaja Harry ”Hjallis” Harkimon perustama Liike Nyt julkistaa lisää ehdokkaita vaalipiireissä ensi viikon maanantaina.

Liike Nytillä on tällä hetkellä Hämeen vaalipiirissä neljä eduskuntavaaliehdokasta.

Hämeen vaalipiiristä ovat ehdolla 42-vuotias yrittäjä Juri Nieminen, 64-vuotias eläkeläinen, projektinjohtaja Seppo Mustonen, 43-vuotias perheyrityksessä työskentelevä sähkövoimatekniikan mekaanikko ja opiskelija Tommi Nurminen sekä 44-vuotias nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaaja Ville-Matti Kuusela.

Helsingin valtuustoryhmän poliittinen sihteeri Tero Turunen kertoo, että Liike Nytillä on jo hyväksyttynä uusiakin ehdokkaita, myös Hämeestä.

– Uudet ehdokkaat julkistetaan seuraavaksi vaalipiireissä 21. tammikuuta, Turunen sanoo.

Kaikkiaan Hämeessä on jaossa 14 paikkaa Liike Nytille.

– En osaa vielä sanoa, päästäänkö tai halutaanko päästä tuohon täyteen listaan. Jokaisen ehdokas-ehdokkaan kanssa käydään kokonaistilanne aina läpi, Turunen kertoo.

Liike Nyt ei voi asettaa ehdokkaita vaaleihin, koska se ei ole rekisteröity puolue.

Sen ehdokkaiksi ryhtyvien henkilöiden on siksi muodostettava valitsijayhdistyksiä. Ehdokkaan on saatava sata äänioikeutettua kannattajaa, jotta ehdolle voi asettua.

Eduskuntavaaleissa Liike Nyt aikoo muodostaa valitsijayhdistysten yhteislistoja, joiden yhdessä keräämistä äänistä lasketaan vertailuluku yksittäiselle ehdokkaalle.

Valitsijayhdistykset ja vaaliliitot pitää olla muodostettuna helmikuun loppuun mennessä. FL

 

Asiasanat

Uusimmat

Näkoislehti

22.9.2020

Fingerpori

comic