Lounais-Häme

Liikenne liipaisimella Jokioisilla

Kunnanhallitus asetti Jokioisten keskustan asemakaavaehdotuksen nähtäville. Asemakaavamuutoksen tavoitteena on selkiyttää kaava-alueen liikennejärjestelyjä ja parantaa liikenneturvallisuutta mm. sujuvoittamalla koulujen saattoliikennejärjestelyjä. Se mahdollistaa periaatteessa myös kiertoliittymän Keskuskadun ja Humppilantien risteykseen.

-Kaava ei sisällä kiertoliittymää, mutta se on mahdollista siihen jossain vaiheessa tehdä, koska mitoitus riittää, tarkentaa Jokioisten kunnaninsinööri Kari Tasala.

Keskuskatu on tiehallinnon hoidossa

 

Asemakaavan muutoksella Paronintie osoitetaan jatkettavan Kenttätielle asti, jolloin yhteydet urheilukentälle monipuolistuvat. Samoin Miinan koulun saattoliikennejärjestelyt helpottuvat lenkkimäisen yhteyden ansiosta.

Jokioisten torin asema korostuu, kun Torikuja osoitetaan jalankululle ja ajoliikenne Kotaniityntieltä Koulutielle estyy.

Kaavatyön yhteydessä on laadittu liikenteen yleissuunnitelma. Miinan koulua palveleva bussiliikenne ohjataan Kenttätien ja Paronintien kautta, jolloin liikenne Koulutiellä rauhoittuu.

Vakiovuoroinen joukkoliikenne on tarkoitus siirtää Keskuskadun varteen, mikä rauhoittaa Kenttätien ja Ajokujan liikennettä.

Liikenteen yleissuunnitelmassa on torin viereiselle pysäköintialueelle esitetty 32 pysäköintipaikkaa ja urheilukentän pohjoispuolelle 61 pysäköintipaikkaa. Miinan koulun saattoliikennepaikan yhteyteen on esitetty 12 uutta pysäköintipaikkaa.

 

Liikenteen lisäksi asemakaavamuutos määrittelee ja huomioi keskustakorttelien kehittämistarpeet.

Kaavamuutos mahdollistaa elinkeinoelämän kehittymisen osoittamalla torin ja Keskuskadun varteen asuin-, liike- ja toimistorakennusten sekä kaupan ja toimistorakennusten korttelialueita. Entisen Vessentorin tienoille voisi nousta 2–3-kerroksista kerrostaloa. Tonttivaihtoehdoissa on nykyisten pientalojen ohella myös rivitalotonttia.

Asuntojen ja palvelujen lisääminen vahvistaa keskustan vetovoimaisuutta.

-Kaavahan ei muuta mitään, jos rakennuslupia ei haeta, Tasala toteaa.

Kaavamuutosalue rajautuu Keskuskadun, Ruokosuontien, Paronintien ja Asematien väliselle alueelle.

Suojeltavia rakennuksia, joita ei saa purkaa, ovat alueella Miinan koulu, Teerimäen päiväkoti ja kirjasto. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic