Lounais-Häme

Liikettä ja tiivistä puolustusta - FPS tähtää kärkisijoille

Forssan Palloseura lähtee tavoittelemaan kärkisijoja lauantaina alkavasta Suomi-sarjasta. FPS:n tavoitteena on selviytyä perussarjan kuuden pahaan joukkoon ja samalla suoraan ylempään jatkosarjaan.

FPS on treenannut yhdessä jo seitsemän viikkoa, takana on 40 jääharjoitusta ja 7 harjoituspeliä.

-Kokonaiskuva joukkueen tilanteesta on hyvä. Tiedämme missä mennään ja mitä juttuja pitää vielä parantaa. Pikku hiljaa hommaa viedään eteenpäin, FPS:n päävalmentaja Asko Rantanen sanoo.

Rantanen odottaa alkavasta Suomi-sarjakaudesta tasaista. Sarjassa ei ole yhtä selkää suosikkia, vaan ainakin 4–5 joukkuetta kamppailevat kärkipaikasta.

-Pyry on kova, KooVeekin on vahvistunut. Myös JHT ja Porvoo ovat hyviä joukkueita. Kajaanikin voi olla paha, ainakin se on hankalan matkan päässä. Tietenkin luen meidät mukaan kärkijoukkueisiin, Rantanen lisää.

 

FPS pyrkii pelaamaan liikkuvaa ja nopeaa peliä. Myös puolustuspelaamiseen halutaan lisää jämäkyyttä.

-Pelinopeutta pitää saada lisää, mutta siinäkin täytyy pitää järki mukana, ettei mene koheltamiseksi. Pelin pitää pysyä tasapainossa.

Joukkue on harjoitellut hyvin. Kunnon pitäisi kestää pitkä kausi ja vauhdikas pelaaminen.

-Joukkue on taas vuoden vanhempi ja viisaampi. Liikoja ei ole muutettu ja tuntuu siltä, että uudetkin kaverit ovat päässeet sisään kuvioihin.

FPS:llä on varsin leveä hyökkäyskalusto eikä alakerrassakaan ole moitittavaa.

-Pystymme jumputtamaan neljällä kentällä. Uskon että se on vahvuutemme, liikkeen ei pitäisi loppua.

Leveä materiaali onkin tarpeeseen, sillä otteluja on luvassa 40 ennen pudotuspelejä. FPS:n ensimmäinen vapaa viikonloppu on jouluna.

 

FPS avaa kauden kahden pelin viikonlopulla. Lauantaina joukkue kohtaa Kotkassa Titaanit, sunnuntaina Forssaan saapuu Nokian Pyry.

Helpolla ei sarjapisteitä viikonvaihteesta oteta.

-Kotka kohdattiin kahdesti harjoituspeleissä. Kotona voitimme parilla maalilla ja vieraissa hävisimme jatkoajalla. Se on vähän samantapainen, hyvin liikkuva joukkue kuin me. Oma peli ratkaisee, Rantanen näkee.

-Pyry on uudistunut viime kaudesta. Se nuorentui, mutta taitoa lähti ehkä vähän pois, Rantanen jatkaa.

 

Rantanen luotsaa FPS:ää nyt toista kautta. Hyvin sujunut viime kausi antaa tukevaa pohjaa talvea varten.

-Ei tässä mitenkään valmiita olla, mutta kokemus ja onnistumiset tuovat luottamusta siihen, että asioita tehdään oikein.

-Tietyt perusarvot ja lähtökohdat pysyvät samoina. Omista jutuista ei luovuta, mutta tietysti omaa ajatusmaailmaa pitää kehittää, että juttua pystyy viemään eteenpäin, Rantanen kertoo. FL

 

Palloseura kauteen leveällä joukkueella
Maalivahdit Topi Salokannas, Henri Viitala, Joonas Laaksonen.Puolustajat Markus Haapanen, Mikko Pehkonen, Joel Lehtonen, Eetu Salmela, Niklas Sillanpää, Joona Tala, Samuli Virtanen, Jyri Waajakoski.Hyökkääjät Eetu Moberg, Erik Nilsson, Mikko Kulju, Tommi Takaveräjä, Aleksi Karlsson, Mikko Jaakkola, Niklas Saha, Joni Leppikoski, Teemu Karjalainen, Otto Rantanen, Joona Vainio, Jukka-Pekka Kurtelius, Jeffrey Lawman, Joni Vuorela, Konsta Härkönen, Juuso Hämäläinen, Kasper Ruohonen, Santtu Ahonen.Valmennus Asko Rantanen (päävalmentaja), Marko Vehmas, Ville Nyrönen (mv-valmentaja).Joukkueenjohto Toni Vainio, Juha-Matti Vuorela.

Uusimmat

Fingerpori

comic