Lounais-Häme Forssa

Liikku laajentaa Forssaan

Yli tuhannen neliön kuntokeskus auki lokakuussa Kutomolla.
Kutomolle Citymarketin rakennukseen kunnostetaan yli tuhannen neliön kuntokeskusta. Liikku on tarkoitus avata lokakuussa.

Forssaan avataan lokakuussa uusi, matalan kynnyksen kuntosali. Ripeästi kasvanut kotimainen Liikku-ketju rakentaa parasta aikaa Kutomon tiloihin suurta, yli tuhannen neliön kuntokeskusta.

– Tulemme hyvillä fiiliksillä Forssaan. Kiinteistöä kunnostavat rakennusmiehet ovat tiloista innoissaan, tästä tulee Suomen hienoin Liikku, kertoo Liikun perustaja, toimitusjohtaja Johanna Riihijärvi.

Oululaislähtöinen Liikku on laadukkaaseen saliin ja kohtuullisiin hintoihin toimintaideansa perustava kuntokeskusketju. Liikuissa on tilaa vähintään tuhat neliötä, uudet laitteet ja ilmastointi.

Liikuista löytyy runsaasti lämmittelylaitteita, monipuolinen laitevalikoima ja riittävästi vapaita painoja. Saleilla on myös kehonhuoltoalue, jossa voi rauhassa venytellä treenin jälkeen.

– Tarkoituksena on, että saleillamme voi treenata sujuvasti, eikä laitteille tai kehonhuoltoalueelle tarvitse jonottaa. Lämmittelylaitteitakin on salilla yli 20, Riihijärvi sanoo.

Liikku on niin sanottu jäsensali eli siellä harjoittelevat Liikun jäsenet. Jäseneksi liitytään Liikun nettisivuilla. Jäsenyys ei edellytä määräaikaisuutta, vaan jäsenenä voi olla juuri sen aikaa kuin haluaa kuukauden irtisanomisajalla.

Sikaa ei tarvitse ostaa niin sanotusti säkissä, sillä Liikkuun voi käydä tutustumassa maksuttomasti. Tutustumisaika on maanantaista keskiviikkoon kello 16–19.

Ensimmäinen Liikku perustettiin vuonna 2010 Ouluun. Ketju on viime vuodet laajentunut nopeaa vauhtia, Liikkuja on toiminnassa jo 15.

Tänä syksynä avataan vielä neljä kuntokeskusta, Forssan lisäksi ovet aukeavat Imatralla, Mikkelissä ja Rovaniemellä.

– Strategiamme on kasvuhakuinen. Selvitämme aina etukäteen uuden paikkakunnan markkina- ja kilpailutilanteen. Meillä on vahva luotto toimintakonseptiimme.

Täysin kotimaisen Liikun takana on oululaispariskunta Johanna ja Heikki Riihijärvi. Johanna sai idean Liikusta työskennellessään oululaisen premium-tason kuntokeskuksen vetäjänä.

– Mieleen tuli kaksi isoa myynnin estettä. Ne olivat korkea, 70 euron kuukausihinta ja vaatimus sitoutumisesta määräaikaisuuteen. Halusin saada aikaan asiakkaille reilumman tavan harjoitella.

Liikun saleilla voi treenata aamuviidestä iltayhteentoista. Asiakkaita on aivan aloittelijoista ammattiurheilijoihin.

– Segmentti on iso. Liikkuihin on helppo tulla ja niissä on helppo harjoitella.

Liikkujien keski-ikä 32 vuotta. Kävijöistä puolet on naisia.

– Olen iloinen isosta naisten määrästä, sillä Liikuissa ei ole ryhmäliikuntaa. Meidän juttumme on erinomainen sali.

Riihijärven mukaan Forssan Liikku on matalan kynnyksen sali, joka sopii kaikenlaisille harjoittelijoille ehkä kovimman luokan kehonrakentajia ja voimailijoita lukuun ottamatta.

Forssaankin Liikulla on kovat tavoitteet.

– Pyrimme siihen, että meillä on kahden vuoden kuluessa Forssassa 1 500 jäsentä. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

16.2.2020

Uusimmat