Lounais-Häme Tammela

Ilo kasvaa liikkuen Tammelassa – Varhaiskasvatus järjesti ulkoliikuntapäivän lapsiperheille

Tammelan varhaiskasvatus on mukana valtakunnallisessa Ilo kasvaa liikkuen -verkostossa, jossa edistetään varhaisvuosien liikunnallisuutta.
4-vuotias Taika Kaunisharju ja 6,5-vuotias Konsta Uutela olivat iloisia päästyään ajamaan polkuautoradalla. Kuva: Tapio Tuomela
4-vuotias Taika Kaunisharju ja 6,5-vuotias Konsta Uutela olivat iloisia päästyään ajamaan polkuautoradalla. Kuva: Tapio Tuomela

Liikunnan ilo täytti Tammelan liikuntapuiston lauantaina. Lapset ja lapsiperheet kokoontuivat viettämään Ilo kasvaa liikkuen -ulkoliikuntapäivää. Tapahtuman järjesti Tammelan kunnan varhaiskasvatus, ja teemana olivat ulkona oleminen ja monipuolinen toiminta urheilukentällä, kodalla ja lähimaastossa.

– Tapahtumassa on muun muassa aitajuoksua, pituushyppyä, jalkapalloa, muistipeliä, turbokeihään- ja pallonheittoa, temppuratoja, polkuautorata, maastoratsastusta keppihevosilla, frisbeegolfia, luontopolku, aarteenetsintää, eläinbongausta, metsän tutkimista ja luontoleikkejä, Tammelan kunnan varhaiskasvatusjohtaja Paula Laakso kertoi.

Tihkusadekaan ei haitannut

Susikkaalla asuva Anneli Hartikainen nautti ulkoliikuntapäivän tunnelmasta tyttäriensä Venla Kauppalan, 10, ja Miia Vaherin, 6, kanssa.

– On mukavaa, että järjestetään tällainen tapahtuma, jossa vanhemmat voivat tehdä kaikenlaista hauskaa yhdessä lasten kanssa. On myös kiva tavata muita lapsiperheitä. Pieni tihkusadekaan ei haittaa, vaan lähdimme mukaan säästä riippumatta, Hartikainen sanoi.

Venla ja Miia ylittivät innolla aitajuoksun aitoja ja totesivat viihtyvänsä tapahtumassa hyvin.

– Seuraavaksi menemme kokeilemaan polkuautoilua, he sanoivat.

Anneli Hartikainen ja hänen tyttärensä Miia Vaher nauttivat liikunnan riemuista osallistuessaan Tammelan kunnan varhaiskasvatuksen järjestämään ulkoliikuntapäivään.

Tammelalainen Piia Uutela oli tullut ulkoilemaan poikiensa Konsta, 6,5, Tuukka, 6,5, ja Aatu, 2,5, Uutelan kanssa.

– Koko perheen tapahtumaan on mukava osallistua. Lapsia kannustetaan liikkumaan, ja myös aikuiset voivat tulla mukaan, Piia Uutela iloitsi.

Suosio oli suuri

Paula Laakso kertoi, että varhaiskasvatus järjesti vuosi sitten vastaavanlaisen tapahtuman Hämeen Luontokeskuksessa ja se saavutti suuren suosion. Kävijöitä oli noin 400.

– Tänä vuonna ennakkoilmoittautuneita oli yli 220. Tapahtumaan sai tulla myös ilman ilmoittautumista, joten suosio oli jälleen suuri, Laakso totesi.

Laakson mukaan luontoliikuntatapahtumien järjestäminen on lähtenyt liikkeelle asiakkaiden toiveista. Muun muassa asiakastyytyväisyyskyselyissä on toivottu perheille järjestettäviä tapahtumia Luontokeskuksessa ja uusitussa liikuntapuistossa.

– Tammelan varhaiskasvatus on mukana valtakunnallisessa Ilo kasvaa liikkuen -verkostossa, jossa edistetään varhaisvuosien liikunnallisuutta.

Syksylläkin voi nauttia ulkoilun riemuista

Laakso totesi, että tavoitteena oli järjestää mukava ulkoilupäivä perheille ja ohjattua toimintaa lapsille yhdessä huoltajien kanssa. Ideana oli, että lapset voivat kulkea vanhempiensa kanssa liikunnallisessa ulkoilupäivässä eri toimintapisteillä.

– Jokaisessa toimintapisteessä oli erilaista ohjelmaa, jota ohjasivat varhaiskasvatuksen työntekijät. Lapset keräsivät leimoja passiin, ja lopuksi passilla sai kivan liikuntalajeihin liittyvän yllätyksen.

Laakson mukaan tapahtuman tarkoituksena oli osoittaa myös, että syksylläkin voi nauttia ulkoilun riemuista.

– Monipuolisessa tapahtumassa oli tarjolla useita lajeja, ja esimerkiksi tasapaino- ja temppuradat ovat hyviä alle kouluikäisen lapsen motoriselle kehitykselle. Myös ulkoilu ja metsässä liikkuminen edistävät lasten kehitystä. Eri lajien avulla tavoitteena on myös antaa lapsille onnistumisen elämyksiä, kun lapsi voi esitellä muille osaamistaan, Laakso sanoi. FL

 

Uusimmat

Näkoislehti

22.9.2020

Fingerpori

comic