Lounais-Häme Forssa

Liikuntapaikkataksojen korotus ei koske junioriseuroja – Sen sijaan avustuksista rokotetaan

Forssan sivistys ja tulevaisuustoimiala on pusertanut tiukan mutta palvelut säilyttävän talousarvion. Liikuntapaikkataksojen korotus ei koske junioriseuroja.
Sivistys- ja tulevaisuustoimiala Forssassa kattaa varhaiskasvatuksen, perusopetuksen, vapaan sivistystyön lukiosta opistoihin ja kuvataidekouluun saakka, vapaa-aikapuolen ja työllisyyspalvelut. Kuva: Lassi Puhtimäki, Tapio Tuomela
Sivistys- ja tulevaisuustoimiala Forssassa kattaa varhaiskasvatuksen, perusopetuksen, vapaan sivistystyön lukiosta opistoihin ja kuvataidekouluun saakka, vapaa-aikapuolen ja työllisyyspalvelut. Kuva: Lassi Puhtimäki, Tapio Tuomela

Forssan sivistys- ja tulevaisuuslautakunta keskusteli talousarviokokouksessaan paljon liikuntapaikkataksoista ja päätti, ettei tuleva taksojen korotus koske lapsia ja nuoria.

Liikuntapaikkataksojen korotuksella on määrä saada sivistys- ja tulevaisuustoimialan talousarvioon lisätuloja 50 000 euroa, mutta toteutumaton osa lisätuloista kompensoidaan leikkaamalla alan avustuksia 10 prosentin sijaan 20 prosenttia. Kyseessä on esimerkiksi edustusseurojen markkinointisopimuksiin liittyviä avustuksia ja Forssan Teatterin tukea.

Rahaa käytettävissä edellisvuosia vähemmän

Sivistys- ja tulevaisuustoimiala käyttää Forssassa vuonna 2020 merkittävästi vähemmän rahaa palvelujen tuottamiseen kuin tilinpäätöksen mukaan vuonna 2018. Toimintakatteissa eli toimintakuluissa vähennettynä tuotoilla on eroa 332 000 euroa.

Kun palkkojen kahden prosentin korotusvaraus otetaan pois, toimiala tuottaa ensi vuoden palvelut myös hieman pienemmällä summalla kuin kuluvana vuonna.

Luvuissa näkyvät Pärjäävä Forssa -toimenpideohjelma ja tiukka taloudenpito.

Palvelut säilyvät kutakuinkin ennallaan

Sivistysjohtaja Jarmo Pynnönen toteaa, että kuntalaisten näkökulmasta ensi vuodelle ei ole toimialalla luvassa merkittäviä palvelujen heikennyksiä eikä palvelujen leikkauksia.

– Ensi vuoden talousarvion puserrus oli lautakunnassa aika tiukka… Jouduimme käymään monia asioita läpi ja keskustelemaan ja punnitsemaan.

Sivistys- ja tulevaisuuspalveluiden toimialan talousarvioehdotuksessa on bruttolistaus toimialan investointitoiveista, joista euromääräisesti isoin siivu jää tuleville vuosille.

Jäähalli odottaa remontteja

Lautakunta viestittää tekniselle toimelle, että jäähallin kattoja olisi tarpeen korjata. Investointi kustantaisi reilut 200 000 euroa. Samoin urheilukentälle ja jäähalleille lautakunta toivoo ajanmukaista kulunvalvontajärjestelmää, joka kustantaisi noin 50 000 euroa.

Sivistys- ja tulevaisuuslautakunta on tavannut saada 100 000 euron potin pieninvestointeihin vuodessa. Tarkoituksena on, että jäähallilla pärjättäisiin vielä vanhalla jäänhoitokoneella, koska sen uusiminen veisi leijonanosan pieninvestointirahoista.

Skeittiparkki haaveissa

Uusi skeittiparkki on toiveissa, koska Tölön koulun pihan vanha skeittiparkki on purettu elementtien rikkouduttua. Skeittaajien lisäksi paikkaa käyttäisivät myös potkulautailijat ja BMX-pyöräilijät.

Käytännössä toivomus voi täyttyä monitoimikeskuksen piha-alueen suunnittelun ja rakentamisen yhteydessä 2021–2022. Monitoimikeskuksen pihalle on tulossa ainakin lähiliikuntapaikka.

– Siinä kohdassa on hyvinkin mahdollista, että skeittiparkki toteutuu tai sitä ainakin harkitaan, Pynnönen sanoo. FL

Uusimmat

Näkoislehti

18.9.2020

Fingerpori

comic