Lounais-Häme Forssa

Valtuutetut haluavat Forssalle liikuntapoliittisen ohjelman

Liikuntapoliittisessa ohjelmassa määriteltäisiin liikuntapaikkojen kunnossapito ja rakentaminen. Urheilutalo Feeniks on yksi Forssan käytetyimpiä liikuntapaikkoja.

Kaupunginvaltuutettu Sirkka-Liisa Ilvonen (vas.) jätti seitsemän muun allekirjoittajan kanssa valtuustoaloitteen Forssan kaupungin liikuntapoliittisen ohjelman laatimiseksi. Ohjelman tarkoituksena on nostaa huomioitavaksi, mitkä asiat vaikuttavat liikunnan järjestämiseen ja millaiset edellytykset kaupunki luo tasavertaisen liikunnan ja seuratoiminnan tukemiseen.

Aloite esittää, että kunnan liikuntapaikkoja setvivät yhdessä tekninen toimi ja sivistystoimi.

Ohjelmassa määriteltäisiin liikuntapalvelujen ja niiden kehittämisen taso sekä ulko- ja sisäliikuntapaikkojen kunnossapito ja niiden rakentaminen. Työhön olisi aloitteen mukaan hyvä osallistaa myös urheiluseurat.

Tärkeäksi mietinnän aiheeksi nousee aloitteen mukaan urheiluseurojen ja kansalaisjärjestöjen avustuspolitiikan uudelleenarviointi sekä tila-, kenttä- ja salivuorot. Kaupungin vuosittaiseen sponsorointiin tarvitaan allekirjoittajien mielestä selvät kriteerit.

Aloite nostaa esiin myös lasten ja koululaisten liikkumisen luonnossa ja esittää Ruostejärven leirikeskuksen alueen hyödyntämistä koulujen liikunnassa. Aloite ei unohda myöskään aikuisten, iäkkäiden ja erityisryhmien liikunnan mahdollistamista. FL

Uusimmat

Näkoislehti

19.9.2020

Fingerpori

comic