Lounais-Häme

Liipola ja Witka iskussa - luvassa pitkiä kaaria

Juhannuskisat kokoavat perjantaina Somerolle laadukkaan osanoton.

Moukarissa on mukana lähes koko Someron Esan Kari Pihkasen valmennustalli kirkkaimpana tähtenään kovaan kuntoon päässyt Henri Liipola.

Liipola kiskaisi Somerolla viime syyskuussa ennätyksekseen 75,31. Tänä vuonna on lentänyt jo 75,13, sekin Somerolla.

Pihkasen mukaan hänen suojattinsa on hyvässä kunnossa. Liipola moukaroi tiistaina Turun Tilastopajacupissa parhaallaan 73-metrisen, ja yksi pitkä, noin 75-metrinen heitto jäi mittaamatta, koska se meni ohi sektorista.

-Henkka odottaa Someron kilpailua hyvillä mielin. Jos keli vain suosii, voimme odottaa pitkiä heittoja, Pihkanen kertoo.

Someron nopea heittorinki on enemmän heittäjien mieleen kuin esimerkiksi Turun rinki. Liipola saattaa pistää perjantaina nimissään olevan kauden kotimaisen kärkituloksen uusiksi.

-77 metriä on kesän tavoite. Se on ihan realistista saavuttaa, Pihkanen sanoo.

 

Berliinin EM-raja on 74 metriä. Liipola on sen jo ylittänyt, muut kärkinimet eivät.

-Henkkaa ei ole vielä nimetty kisoihin, mutta uskon, ettei häntä sieltä sivuuteta. Suomelta voi lähteä EM-kisoihin kolmekin heittäjää, kokeneet David Söderberg ja Tuomas Seppänen tulevat vielä.

Viime vuosina on menty arvokisojen karsinnasta varsinaiseen loppukilpailuun noin 74 metrin kaarella. Pihkanen uskoo, että tällainen heitto löytyy Liipolalta.

-Finaalipaikka on aivan mahdollinen, mutta täytyy muistaa, että ne ovat Henkan ensimmäiset isot arvokisat. Se on varmasti jännä paikka.

 

Liipola on pysynyt viime vuodet ehjänä, mikä on mahdollistanut kehittymisen. Jani Pihkanen on sen sijaan kärsinyt erilaisista vammoista, eikä tulostaso ole noussut toivotusti.

55,83 tänä vuonna Pihkanen joutuu jättämään Someron juhannuskisatkin väliin.

-Janilla on ongelmia selän kanssa. Hän ei heitä Somerolla eikä luultavasti viikon päästä karnevaaleillakaan, Kari-isä kertoo.

Hyvässä iskussa sen sijaan on Pihkasen tallin Johanna Witka. Vasta 19-vuotias Witka on heittänyt tällä kaudella jo 61,12, millä ollaan naistenkin tilastossa kuudentena.

-Johanna on ennätyskunnossa, tuollainen 63 metrin heitto on mahdollinen.

Pihkasen suojateista myös N17-sarjalainen Silja Kosonen on hurjassa iskussa. Hän on rikkonut tänä kesänä useasti ikäluokan EM-rajan, mutta taso sarjassa on Suomessa nyt niin kova, ettei kisapaikkaa herunut.

 

Kaiken kaikkiaan Someron Esan moukaritallin urheilijoilta voidaan odottaa huimaa kesää.

-Uskon, että tuomme Esalle kesän SM-kisoista viisi mitalia. Sen verran saimme jo viime vuonna, Pihkanen sanoo. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic