Lounais-Häme

Liipola uhmasi pörssiennätystä

Moukarinheiton tämän vuoden Suomen mestari Henri Liipola uhmasi 23 vuotta vanhaa Forssan moukaripörssin ennätystä, kun 73. pörssin viimeinen kierros heitettiin Talsoilan kentällä.

Liipola nakkeli 5,4 kiloista pörssimoukaria kentän takareunaan melkein puistonurmen puolelle. Paras heitto kantoi komeasti 87.31. Tulos jäi vain 43 senttiä nelinkertaisen Suomen mestarin Marko Wahlmanin vuonna 1994 heittämästä pörssin ennätyksestä 87.74. Forssan Salaman kaksinkertainen Suomen mestari Lasse Akselin heitti moukaripörssissä aikoinaan lähes samoille lukemille parhaimmillaan 87.70.

Liipola pommitti eilen yli 85 metrin kaaria, kun seuraavaksi parhaat heitot kantoivat 85.66 ja 85.56.

Someron Esan mörssäri paransi viime viikolla Somerolla normaalipainoisella moukarilla ennätystään yli kaksi metriä lukemiin 75.31. Tulos on on Suomen kaikkien aikojen tilastossa yhdenneksitoista paras.

Liipola on ensimmäisen miesten mestaruutensa ja ennätyksensä myötä kauteen tyytyväinen.

– 75 metrin ylitys tuntuu hyvältä. Se on sellainen eliitin raja, tuumii kahden vuoden aikana toistakymmentä metriä ennätystään parantanut heittäjä.

23-vuotias Liipola ei ole kesäheittäjä, sillä hän on tehnyt monena vuotena kauden parhaan tuloksensa joko varhain keväällä tai nyt syksyllä.

– En tiedä mistä se johtuu. Keväällä taitaa olla intoa kun pääsee kilpailemaan ja syksyllä sujuu muuten vain.

Tampereeella opiskelua jatkavan Liipolan ensi vuoden tavoite on parantaa ennätystään pari metriä ja vakiinnuttaa tulokset 75 metrin vaiheille. Ensi vuoden päätavoite on elokuun EM-kisoissa Berliinissä.

Liipolan huimat heitot riittivät myös Forssan moukaripörssin kokonaiskilpailun voittoon. Liipola heitti kaikkien kolmen kierroksen heittonsa eilen ja sai yhteistuloksen 258,53.

Edellisvuosina pörssin mestaruudet keskenään jakaneet Antti Örn ja ja Harri Huhtala jäivät ikähyvityksistään huolimatta Liipolalle parikymmentä metriä. Örn sijoittui toiseksi yhteistuloksella 240,76 ja Huhtala kolmanneksi tuloksella 238,06. 71-vuotias Örn sai ikähyvitystä 103,5 metriä ja 65-vuotias Huhtala 85,5 metriä.

Neljänneksi sijoittui 89-vuotias porvoolainen Seppo Vuolanne tuloksella 196,45, jossa on 157,5 metrin ikähyvitys.

Esan toinen heittäjä, 22-vuotias Jani Pihkanen pommitti eilen 65 metrin viivaa ja sijoittui viidenneksi yhteistuloksella 194,51.

Moukaripörssiin osallistui tänä vuonna 36 heittäjää. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic